Insändare Jag undrar vad Norrköpings kommun har för miljöpolicy? Jag tänker att ett sätt att värna om klimatet är att göra en bättre lokaltrafik så man slipper köpa bil för att ta sig fram. I denna kommun är lokaltrafiken urusel!

Jag är citybo, så jag skriver ur mitt perspektiv. Jag har full förståelse för att lokaltrafiken är dålig för er som bor utanför stan också, med bortplockade stationer och dåliga tidtabeller, etc. och det är underkänt. För mig som citybo går den ju inte att använda och det är som att jag tvingas att skaffa mig en bil bara för att kunna ta mig till naturen.

Exempel: I dag skulle jag till kolmårdens djurpark. Jag ville ta bussen och skulle möta upp min bror med familj. Bussarna går en gång i timmen och det tycker jag är helt fine, men helt plötsligt mitt på dagen så är det ett uppehåll på två timmar. Så antingen skulle jag få sitta själv och vänta i en timme eller komma en timme försent, och detta till Kolmårdens djurpark som är ett välbesökt ställe.

Jag har upplevt detta på sommaren också när jag försökt ta mig till Arkösund och bada. Det går bara bussar tidig morgon och tidig eftermiddag, ingenting runt lunch. Jag kommer från Skåne och där har jag bara haft problem med lokaltrafik på kvällar, och på sommartid kan du ta dig så gott som varsomhelst. Jag har också bott i Stockholm och där fanns det såklart alltid lokaltrafik att tillgå vart man än skulle.

Ett annat tips är att fixa badbussar till Ågelsjön om sommaren, eller bussar som går mellan olika sjöar norr om stan. Jag känner mig som citybo fastlåst i stan och tycker att det är ett underkänt betyg för Norrköping. Fixa lokaltrafiken och låt citybor slippa köpa bil och låt dem som bor utanför stan få möjlighet till smidigare lokaltrafik. Värna om miljön och vår planet.