Insändare "Va' fan får man för skatten", frågade någon.

Detta, till exempel: På onsdagskvällen fick jag ett plötsligt yrselanfall med våldsamma kräkningar. Min fru ringde 112, och efter en halvtimme kom en ambulans med en högst kompetent, glad och trevlig sjuksköterska. Jag bars varsamt in i bilen, och sköterskan tog prover och personliga uppgifter på vägen till Vrinnevisjukhuset.

Där lades jag in på akuten, och efter lång väntan, det kan inte förnekas, kom en doktor och undersökte vidare, varefter jag skickades till hjärnröntgen. Sedan en snabb transport till ett enskilt rum på avdelning 1. Läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och annan vårdpersonal tog hand om mej på ett sätt som om jag varit Industriförbundets ordförande, man kan omöjligt tänka sej bättre. Mat, vänlighet, ständig beredskap för att tillgodose mina önskningar och behov. TV, toalett med dusch på rummet, ställbar säng bland annat.

Efter en dag och en natt och ytterligare undersökningar var jag redo för hemåkning, och då beställde de en taxi, skjutsade mej i en rullstol till utgången och hjälpte mej in i bilen, som åkte hem med mej, cirka 2,5 mil. Egentlig kostnad 300 kronor, jag fick betala 80. Det var min enda kostnad.