Svar till Lollo Wildén i dagens NT Svaret på din fråga beror på vad du lägger in i ordet samarbete. För mig ska ett samarbete alltid utgå från en seriös politisk agenda. (SD) i Norrköping har, enligt mig, inte en sammanhängande politik som gör dem regeringsdugliga. Dessutom är det ett parti som vi inte delar ideologiska värderingar med. Alla som gör en rimlig granskning av Sverigedemokraternas lokala politik borde liksom jag komma till slutsatsen; de må ha enstaka politiska förslag som leder i rätt riktning men helheten håller ändå inte för att styra en kommun med Norrköpings utmaningar.

Däremot behandlar vi alla politiska förslag på samma sätt. Det innebär att vi tar ställning till innehållet i förslaget och inte till vilket parti som är förslagets avsändare. Därmed kan enskilda förslag som vi anser gynna Norrköpings invånare vinna gehör hos oss. Om man anser att innebörden av detta är ett samarbete får varje person själv avgöra.

Vi kommer prioritera att presentera våra politiska förslag före spelteori om ”vem som tar vem”. Vi vill leda en borgerlig politisk majoritet – men vårt, liksom andra partiers, inflytande avgörs av alla väljare. Jag hoppas på en seriös valrörelse med ett positivt klimat – det förtjänar Norrköping.