Insändare Som mediekonsument oroas jag av hur medierna lyckas snedvrida väljaropinionen i centrala politiska frågor.

Ta till exempel behovet av att stärka och effektivisera det svenska försvaret. Där svek moderaterna genom att göra upp med sossarna på en helt otillräcklig ekonomisk nivå. Liberalerna gick inte med i överenskommelsen utan såg att satsningen skulle vara otillräcklig. Något svek från moderaterna har det aldrig andats om i medierna och moderaterna har högt förtroende när det gäller försvaret.

Nästa uppgörelse mellan (S) och (M) gällde att köpa det omdiskuterade robotsystemet Patriot från USA. Försvarsexperter varnar nu för att detta vapensystem inte passar in i det svenska försvarssystemet. Dessutom kan det komma att bli mycket dyrare än budgeterat. Patriot riskerar alltså att bli en ineffektiv miljardrullning i en försvarsbudget som redan är för låg.

Försvarsfrågan gäller ytterst möjligheten att försvara vår liberala demokrati med mänskliga fri- och rättigheter. Därför är det anmärkningsvärt att (M) hellre gör upp med (S) än med (L). Detta är det märkligt tyst om i medierna. Däremot är det stort pådrag om det så kallade januariavtalet där det påstås att (L) sviker alliansen trots att man genom detta avtal med (S) får igenom väldigt mycket allianspolitik. Snedvridningen av vad som är vad i medierna är oroande.