Insändare Strömsholmen, vår lilla pärla i Motala ström, är en helt unik plats i Norrköping. En grönskande oas för vila och förlustelser, mitt i stan. Här har man festat och ätit gott, dansat, spelat minigolf, kägel och åkt skridskor. Till och med cirkusar huserade en tid på holmen.

I decennier har ön slumrat, men nu finns det långt gångna planer på att väcka den till liv igen. Här finns, sedan några år tillbaka, en byggrätt och avtal har tecknats med en aktör om att bygga ett mindre hotell. Synpunkterna på det har varit många. Vissa tycker det är bra medan andra är upprörda. Det viktiga från kommunens sida har hela tiden varit att se till att ön fortsätter att vara tillgänglig för alla. Bredvid hotellet planerar kommunen att anlägga ett allmänt bad med omgivande bryggor och solterrasser. Marken ska tas om hand och bli en fin park, till för alla.

Fördelen med ett hotell jämfört med andra anläggningar är många. Ett hotell är alltid öppet, dygnet runt, året om. Man kommer kunna promenera över ön närsomhelst utan att behöva känna sig otrygg. I bottenvåningen finns en restaurang som vem som helst kan besöka och på taket en uteservering för alla.

Nu, precis innan byggnationen drar igång, kan ön upplevas bortglömd och skräpig. Men om några år, då allt står klart, så kommer vi återigen kunna vara stolta över vår grönskande pärla.