Jag tycker synd om våra duktiga skådespelare, som måste medverka i detta strunt. Det är inte intressant, roligt eller givande på något sätt. Bara osmakligt och vämjeligt.

Jag är inte pryd, men detta ger absolut ingenting och det handlar inte om någonting.

Jag har varit abonnent i många år, men nu slutar jag. Jag har aldrig funderat på att gå i pausen tidigare, men jag gjorde det nu. Funderade alltså, men jag gick inte, vilket många andra gjorde.

Artikelbild

| Ur Galleri 6. Här Martin Waerme och Ann-Sofie Andersson Kern.

Tror ni att ni kan locka mer publik med detta? Jag är så besviken. Tråkigt!

Teatervän

Svar till Teatervän:

Vi vet sedan länge att det finns vissa ämnen som väcker starka känslor hos delar av publiken. Då händer inte sällan att vi för samma uppsättning får såväl mycket uppskattande som direkt avståndstagande reaktioner. Utan tvekan är sex ett sådant ämne. Samtidigt är sex en viktig del i våra liv och ett område som omges av såväl fördomar som förtryck. Sådana ämnen måste vi också våga närma oss på scenen.

Jag ser det som en del av vårt uppdrag som teater, inte för att provocera, men för att, som i allt annat vi gör, våga belysa och gestalta hur det är att vara människa här och nu. Sedan har givetvis var och en i publiken sin självklara rätt till sin egen uppfattning om resultatet.

Jag vill tacka signaturen ”Teatervän” för den tid du varit abonnent hos oss och om lusten till teater kommer tillbaka är du alltid välkommen till oss på Östgötateatern.

Johan Huldt

T.f. konstnärlig ledare,Östgötateatern