INSÄNDARE Välkommen till idrottsstaden Norrköping står det på skyltarna in till Norrköping. Välkommen alla ni som vill se eller träna med IFK Norrköping, Vita Hästen eller Dolphins för det är de lagen kommunen avser. Men det finns flera lag och sporter och de prioriteras inte lika mycket när det gäller träningstillfällen/träningsytor.

Fotbollslag i ytterområden, som Smedby och Lindö, har de senast åren fått/gjort fina anläggningar med flera planer och har utökat med ungdomar som vill spela fotboll , vilket är roligt för sporten

När det gäller stadslagen har det gått åt andra hållet. På Bollspelaren höll tidigare Sylvias ungdomslag till , men tyvärr fick ungdomsverksamhet läggas ner för ett par år sedan. IK Sleipner , IKS, var på väg att få träna där men kommunen gav utrymmet till IFK.

Södra planen, vid Östgötaporten, har nu också försvunnit. Domarringen är väl nästa? På några år har/kommer fyra planer ha försvunnit i stadskärnan. Nu agerar kommunen genom att ”ge” IFK Himmelstalund Norra, och IFK vill uppföra en inomhushall där (gissa vilket lag som får tillgång till den)

Ektorps IP har varit IK Sleipners och IK Warias träningsplaner i flera år och ligger ganska centralt för lagens upptagningsområden Ektorp, Vilbergen, Skarphagen, Kneippen med flera.

Nu börjar vi se ett mönster , att IFK får fler tider där och de andra lagen färre träningstider och sämre tider på kvällen.

Om man jämför antalet tider för IFK och IKS och tiden man får på Ektorp (utomhus) och Teknikhallen (inomhus) under vintern 2018/2019 ser det ut som följer för ungdomslagen:

IFK har 30 tillfällen, IKS har 17, om man räknar en timme som ett tillfälle. IFK har tider 15:00-19:00 vid 23 tillfällen och IKS har det i vid 5 tillfällen alla på Ektorp.

Ungdomarna får alltså inte träna fotboll på lika villkor

I barnkonventionen så ska alla barn ha samma rättigheter och samma värde. Barnets bästa ska komma i första hand vid alla beslut som rör barn. Det känns som om kommunen glömmer bort det vid tilldelning av träningstider.

Nu är jag trött på snedfördelning av tider. Om Norrköpings kommun vill kalla sig Idrottsstaden Norrköping måste alla lag och sporter få leva.