Insändare Svar till Eva-Britt Sjöberg (KD) ”Vi har byggt bort kön” i NT 8/6

Att över huvud taget tvingas gå till tingsrätten för att eventuellt få komma till ett boende är helt fel, systemfel. Och då handlar det ofta om att anhöriga kan och orkar trycka på. Vad händer med de som inte har anhöriga? För de finns.

Detta LEAN-arbete som införts har säkert sina för- och nackdelar som allting annat. Var finns utvärdering på att detta fungerar inom vård och omsorg. Att det fungerar för industrin är en sak men det betyder inte att det fungerar inom andra sektorer. Liksom alla utbildningar som skall genomföras men som det ändå inte finns tid till att genomföra på plats. Återigen låt undersköterskan göra det hon/han är utbildad till att göra, använd kompetensen på rätt sätt.

Den arbetslivserfarenhet ni säger finns i kommunfullmäktige är säkert sann, men den lyser inte igenom de beslut ni tar. Att brinna för enskilda delar av kommunens verksamhet fråntar inte vikten av de andra viktiga, men vi väljer att belysa dessa.

Med tanke på att de äldre blir fler så är 100 nya platser ganska lite med tanke på framtiden. Och man bygger inte med senaste rönen från Demenscentrum.