Insändare Svar till Magnus Johansson, vård och omsorgsdirektör i Norrköping, i NT 31/3

Tack Magnus, för ett försök att lindra den otillfredsställelse vi på Hallbergagatan känner idag. Dessvärre lyckas du inte få mig att må bättre genom ditt svar då jag anser att ni som tagit detta beslut har gjort fel. Detta har gått för fort. Det är sagt att LSS ska ta över vårt boende, det stämmer, men att det inte handlar om ett vite tror jag är fel. Du kan inte inbilla mig att ni plötsligt kom på att det behövdes 60 platser till LSS?

Varför då denna brådska om ingen hake fanns med i bilden? Vi fick veta detta 25/1, beslutet togs 14/2 och vi fick tre månader på oss att flytta ut och bli omplacerade till sämre arbetsvillkor. Om ni nu planerat detta en längre tid, varför har ni inte delgett oss någon information? På grund av att det uppkom ett vite, och då var ni tvungna att agera snabbt.

Jag missunnar inte LSS sina platser men jag tror man kunde löst det smidigare om man inte behövt hasta så. Och, sedan säga att vårt boende är undermåligt är knappast någon nyhet. Det har det varit i många år och kunde så vara ett tag till. Det har inte tidigare ansträngts för att vi skulle ha en bättre arbetsmiljö ändå.

Vidare menar du att jag och min chef måste titta vidare på min arbetssituation. Men vad exakt tror du vi gjort? Min chef har inte kunnat göra mycket heller då detta redan var bestämt. Av er. Jag får ta vad som bjuds.

Sedan pratar du också om en övergångstid. Nej, alla kan inte tillgodoses, det förstår jag med, men då skulle ni också ha ersatt oss för den arbetstid samt arbetsinkomst vi nu förlorar. Gett oss likvärdiga förutsättningar mot vad vi har idag, i tid eller inkomst. Vi straffas nu för att ni inte kunde sköta det snyggare?

Nu är vi bara förlorare mot en stor arbetsgivare.