INSÄNDARE Tack Norrköpings kommun för att ni låter 2019 börja dåligt för era anställda inom bland annat vården. Vi, era anställda får nu lida för att det inte finns pengar. Vi har vikariestopp, vi kommer inte att få ta semester, om vi inte kan lösa det inom arbetsplatsen. Hur ska vi kunna det när vi redan är underbemannade?

Många av oss har arbetat både jul och nyår, vi kommer arbeta även påsk, pingst och midsommar. Vad spelade det för roll för oss att julafton låg på en måndag i år, så att man som många andra, kunde ta en skön ledighet och även kanske två semesterdagar?

Risken är stor nu att vi kommer att förlora våra duktiga vikarier, eftersom de blir tvungna att söka sig andra alternativ.

Om vi blir sjuka? Vi får helt enkelt inte bli sjuka. Ska våra arbetskamrater springa lite fortare? Klona sig? Man kan få dispans...jo vi vet. Men det är väl inte i första taget...Först ska man väl hjälpa varandra. Men hur? När vi redan har fullt upp. Norrköpings kommun var lite rädd om era duktiga anställda. Vi orkar inte så mycket mera.

Vi behöver moroten att kunna få ta en liten semesterdag då och då.