Insändare Vi tycker att vi ska få nya datorer i skolan. Våra argument för detta är:

De datorer som vi har tar det en tredjedel av lektionen att starta och logga in på. Ibland har några inte loggat ut eller ibland är det fel på inloggningsservarna, vilket leder till att vi inte kan jobba på datorn. Det är alltid någon som inte kan komma in på datorn och därmed inte får sina arbeten gjorda i tid.

Ibland går det inte att spara sina dokument på hemkatalogen och då kan man behöva göra om allt sitt jobb. Det slösar mycket tid som man skulle kunna använda dom till annat skolarbete.

Med bättre datorer så kan vi koncentrera oss och utnyttja lektionen bättre och inte ligga efter på grund av att datorerna inte fungerar som dom ska och inte startar. Med nya datorer så kan vi elever plugga på datorerna och tycka att det är roligare än att läsa ur en bok. Då får vi upp motivationen att plugga mera och då kommer det gå bättre på proven. Och nå högre mål, och kunna komma längre.

Skolan kommer tjäna på det i längden för man behöver inte köpa massa böcker och så kan man skriva på en dator och behöver inte köpa massa pennor och sudd.

Vi vet att det kan vara dyrt att köpa nya datorer men vi har 50 datorer som alla femmor delar på. Om vi får nya datorer så kommer vi spara tid på det, och kunna arbeta bättre i skolan. Vi kommer också kunna ha datorerna på alla lektioner. Vilket leder till att vi inte har datorerna på bara svenska lektionerna.

Skolan kommer spara mycket tid och pengar på att vi får fler datorer. Elever kommer få ut mer tid till arbete och pluggandet. Eleverna kommer kunna plugga mera och tycka att det är roligare och få bättre betyg, och kommer kunna komma in på bättre skolor i framtiden. Vissa skolor har en dator per elev och det ska inte spela roll vilken skola man går på.