– Jag tänkte att "den där kanske jag kan låna". Och så fick jag ta med den hem, säger George "Georga" Gustafsson.

Det där "den" som han talar om är en banjo. Eller mer korrekt, en gitarrbanjo. Med den hemma i sin skaparmiljö började "Georga" snickra på ännu en skiva. Faktiskt hans nionde sedan 2008. Den nya plattan heter kort och gott "Banjo" och beskriver skivans tyngdpunkt.

Artikelbild

| "Georga" har alltid nya projekt på gång. Nästa skiva finns redan i tankarna. Den blir på svenska.

– Jag har haft en massa låtar i huvudet som jag gillar som jag ville spela in och ge ett nytt sound. Det skulle vara avskalat. Sången är viktig och numera tycker jag att jag tränat mig till en bra nivå.

På den nya skivan tolkar han bland annat Bob Dylan och John Cale. Det är låtar som han hoppas få lyssnaren att verkligen stanna upp.

– Det är det man hoppas när man gör en skiva. Att någon verkligen sätter sig ned, tar på sig hörlurarna, och lyssnar. Det är bra texter som är tänkvärda, säger han.

Omslaget till "Banjo" är gjort av Stina Berge. Samma Stina Berge som en gång i tiden var med i Pink Champagne. Stina Berge jobbar också som konstnär och författare.

Artikelbild

| Omslaget fick han av Stina Berge.

– Hon har varit min cyberkompis under många år. Vi har då och då kommenterat och stöttat varandra i musikskapandet. Jag såg hennes bild med en banjo och ett dragspel tillsammans. Jag tyckte att den skulle passa perfekt till min skiva. Jag frågade om jag fick använda den. Hon sa "okej". Väldigt roligt, säger han.

Kommer folk kunna höra dig spela den nya skivan live?

– Det är inget bestämt. Men visst skulle det vara roligt, säger han.