Logga in
Logga ut
mer rehabilitering! Maries NEURO-blogg Maries NEURO-blogg
Vädersponsor:

Jenny Elander Ek (C)

Tankar kring folkhälsa

Under förmiddagen fick jag möjlighet att delta i kommunens workshop om folkhälsa som hölls i Folkets Hus. Vår folkhälsoutvecklare Emelie Nisu och Fredrik Törnborg gick igenom den kartläggning som sammanställts rörande folkhälsa i kommunen. Där framgår bland annat att vi röker mer när vi är gravida, vi brukar mer cannabis och vi är mer överviktiga än snittet i länet. Inte så upplyftande med andra ord. Men tanken med vår satsning på folkhälsa är att vi tillsammans med regionen och andra aktörer ska arbeta fram hur vi ska ta hand om oss bättre. Från oss som politiker gäller det att ställa tydliga krav på förvaltningen vad som ska åstadkommas inom området samt att avsätta medel för detta. Men även att uppmuntra till ett gott samarbete med föreningar så att det finns rikt med fritidsmöjligheter för barn, unga och vuxna, regionen så att vi med gemensamma insatser kan nå dem som behöver stöd kring sin hälsa samt polisen och andra myndigheter så att vi kan känna trygghet med oss själva och med andra. 

Dags att rösta!

Nu är det äntligen valdag och efter att vallokalerna stänger ikväll får vi reda på vilka partier och kandidater som vunnit ert förtroende. Den senaste månaden har jag i denna blogg presenterat 36 skarpa vallöften för Valdemarsvik md fokus på näringsliv, äldre, integration, miljö samt barn och unga. Jag hoppas att vi i Centerpartiet genom dessa samt genom vårt arbete under den gångna mandatperioden har lyckats få ert förtroende att styra Valdemarsvik de närmsta fyra åren. Det vore en oerhört stor ära. 

Nå våra nationella miljömål.

Klimatfrågan är en ödesfråga och påverkar alla aspekter av våra liv. Hur ett förändrat klimat med påföljande förändringar av vädret kan påverka oss har vi sett tecken på denna sommar. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Därför är vårt vallöfte nr 36 att kommunen under nästa mandatperiod arbetar fram en plan för hur de nationella miljömålen ska nås i Valdemarsvik.

Kommunen med bäst attityd till företagande!

Vårt vallöfte nr 35 är att vi vill att Valdemarsvik ska vara kommunen där kommunpolitikerna har bäst attityd till företagande. Det åstadkommer vi bland annat genom att skapa arenor för att möta företagen och ta del av den erfarenhet och de idéer som företagarna har. Tillsammans för vi Valdemarsvik framåt. 

Utökad färdtjänst eller annan kommunikation

Det är viktigt för alla att få möjligheten att kunna ta sig utanför sin bostad för att uträtta ärenden, träffa vänner eller bara strosa en stund på stan. Detta gäller även för äldre. Därför är vårt vallöfte nr 34 att se över möjligheten till utökad färdtjänst eller annan kommunikation. 

Vikten av ett levande föreningsliv

Vårt föreningsliv är oerhört viktigt för våra barn och unga genom att de erbjuder möjligheter till en aktiv och innehållsrik fritid. Under den gångna mandatperioden har Centerpartiet därför bland annat sett till att föreningsbidragen höjts. Vi vill under kommande mandatperiod fortsätta att stötta föreningslivet i kommunen som gör stora insatser för våra barn och unga. Det är vårt vallöfte nr 33. 

Jag heter Jenny Elander Ek och jag är vice oppositionsråd samt ledamot i kommunfullmäktige samt kommunstyrelse i Valdemarsviks kommun där jag representerar Centerpartiet. Arbetar till vardags som biträdande jurist på Advokatfirman Glimstedt i Norrköping. Just nu är jag dock föräldraledig.  

  • Twitter
  • Jenny Elander Ek

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se