Logga in

Göran Löfsved

Löfsveds Valdemarsviksblogg

På rockmusikal med Bruno Mitsogiannis

Valdemarsvik Rock of ages ser jag ska spelas på Chinateatern i Stockholm. Men kan det vara en rockmusikal för alla åldrar, låter ju (eller kanske man bara tänker)som  att detta är för ungdomar och inte för pensionärer.

Nyfiken som jag är, inte minst när det gäller musik, så måste man chansa här i livet för att få bestämma själv vad som är bra och vad som är mindre bra. I detta fallet blev det extra intressant eftersom huvudrollerna innehas av bl a "valdemarsvikssonen" Bruno Mitsogiannis och S:T Annasonen Peter Johansson. När det gäller Bruno var det extra intressant eftersom han varit en del av samhället i Valdemarsvik, när vi spelade volleyboll och när han var en trevlig och hjälpsam "prick" på Hemköp/Favör i Valdemarsvik, för att nämna några beröringspunkter!

Ja, så det blev då av att åka på bussresa (kanske inget konstigt för mig) till Stockholm, igår, tillsammans med många andra valdemarsviksbor, söderköpingsbor och norrköpingsbor. Efter en god middag äntrade vi stolarna på Chinateatern och föreställningen kunde börja! 

Det blev en fantasktisk upplevelse i den musikaliska världen, med hårdrock, eld, kärlek och mycken humor. Och det var Bruno som verkligen startade det hela med en bomb och eld, så hela salongen hoppade till. Sen var det bara att njuta av Bruno och Peter i första hand, men också av Johan Rheborg, Mari Haugen Smistad, Joacim Cans (från Hammerfall), gitarrguden Kee Marcello (från Europe) för att nämna några i denna härliga musikaliska upplevelse, som jag verkligen kan rekommendera för alla åldrar och inte bara för oss som bor i den östra delen av Östergötland. Guld till Bruno och Peter!!!

Plastpåsar

Valdemarsvik  Plastpåsar är extra i ropet nu i dessa tider med fokus på vårt klimat för hela vår värld och och vår planet Jorden. Att klimatet blivit varmare går inte att diskutera bort!  

Men det här med våra plastpåsar som vi kan bära hem våra varor i från affären kanske har blivit något överdrivet i just klimatfrågan. För egen del försöker jag ta med mig gamla tygkassar, som jag använder om och om igen. Men ibland glömmer man dessa och tar då plastpåsar i butiken och betalar för dem. Givetvis slänger jag inte dem när jag kommer hem utan plastpåsarna användes flera gånger och till sist användes de till soporna. Ibland användes de också till "plogging" d v s att ha med vid promenaden, vandringen eller joggingrundan för att plogga skräp i naturen och utmed vägarna. Använder vi plastpåsar på detta viset, så tror inte jag att klimatet påverkas så mycket och dessutom blir naturen renare.

 

 

Höjd pensionsålder

Valdemarsvik   Nu har det beslutats om höjd pensionsålder, vilket har gjort att debatterna, i media och facebook, instagram med flera, varit intensiva!

Jag tycker inte det är något konstigt att pensionsåldern höjs! Idag är det många som inte börjar jobba förrän efter 30. Själv började jag jobba när jag var 16 och slutade när jag var 72. Men jag menar inte att alla ska göra så. Däremot så  sjunker den gemensamma pensionskassan om det förs in mindre pengar i ena änden och tas ut mer pengar i den andra. Sen kvarstår problemet med de som inte orkar jobba ända till pensionsåldern. Våra olika jobb kräver olika påfrestning på vår kropp och själ.

Hur eller hur så måste det "matas in" lika mycket i den ena änden som det tas ut i den andra!

Slutar aldrig att förvånas

Valdemarsvik    Man slutar aldrig att förvånas. Nu har det hänt igen. Denna gång i Luleå. En kommundirektör som "slänger ut kommunens pengar på egna "saker"!

Det är inte nog med det! Han sparkas visserligen men han ska ha en hög månadslön i ett antal månader. Otroligt! Och vad händer i Norrköpings kommun??

Ju högre position, desto mer kan det slarvas med skattepengar! Straffet verkar alltid vara att de blir "utköpta" för miljoner av skattepengarna!  Man blir trött att ständigt läsa och höra om detta slarv och egensinne!

Fula rondeller

Valdemarsvik    Ursäkta om jag låter tjatig, men jag kan inte låta bli när ingenting händer med rondellerna i Valdemarsviks kommun!

Har åkt 250 mil nu i Sverige, Danmark och Tyskland och inte en enda rondell har jag sett som är lika ful som rondellerna i vår kommun. Refuger och rondellerna blir ännu fulare nu när gräs och ogräs vissnar. Sååå tråkigt, när det nu inte handlar om några stora kostnader. Jag vet att det ska sparas i kommunen, men det här handlar inte mycket om pengar utan det är handlingskraften som saknas!!

Härliga vandringar med Korpen

Valdemarsvik    Även om det fortfarande är sommar så närmar vi oss hösten och en lite lugnare tid på året. Något som lugnar mig är att få vara ute i vår vackra natur och njuta.

Att vandra med Korpen Valdemarsvik är ett bra alternativ. Då är man inte ensam att hitta bra vandringsvägar och stigar. Dessutom träffar man andra trevliga medmänniskor. Vackra sjöar, höga berg och vackra utsikter är också sådant man njuter av och det bästa av allt en härlig motion utan att behöva jäkta!

Idag gick vandringen i skogarna mellan Valdemarsvik och Gryt, en sträcka på drygt 7 kilometer. Även om temperaturen var dryga 25 grader och svetten lackade så fick man en härlig känsla av vällust efter avslutat vandring.

Varje torsdag, hela hösten, bjuds det på nya vandringar och nya upplevelser i vår vackra natur. 

Välkommen till Göran Löfsveds Valdemarsviksblogg. Jag bloggar på nt.se. Bor i Paradiset Fyrudden, gift och har fyra barn och åtta barnbarn, 5 killar och 3 tjejer. Har bott i Valdemarsviks kommun sedan födseln. I Gusum, Valdemarsvik och nu i Fyrudden sedan 14 år tillbaka. Gillar motion och hälsa. Jobbar ideellt i Korpen sedan mer än 45 år tillbaka. Är med i styrelsen för PRO! Ser positivt på livet och vår miljö!

Bloggar

Sportbloggar