Logga in
Logga ut
Grått, grått och lite grönt Tuula Ravander (S) Tuula Ravander (S)
Vädersponsor:

Göran Löfsved

Löfsveds Valdemarsviksblogg

Vandra vidare

Valdemarsvik    Ja, nu är vi inne på den stora valdagen i Sverige. Jag har förtidsröstat och tänker inte ändra på de val jag gjort, även om jag har chansen idag. Så jag vandrar vidare i morgon och hoppas givetvis att Sverige, regionen och kommunen kommer att styras som jag vill.

Men hur det än blir så får vi vandra vidare i vårt Sverige. Precis så har jag gjort den gångna veckan, vandrat alltså, men i norska fjällen.

Det är underbart att vandra tillsammans med andra trevliga människor, uppleva naturen när den är som vackrast på hösten. Fjället brinner brukar man säga när alla lövväxter blir röda, rosa och gula. Allt detta tillsammans med vit toppmossa. Underbart och en riktig lisa för både kropp och själ. Motion är alltid härligt och nyttigt för kroppen och huvudet. Har man då turen att som jag  få vandra tillsammans med trevliga människor så är det ännu bättre. 

Ikväll ser vi fram mot ett spännande valresultat. Därefter får vi vandra vidare, oavsett utgången.

Fyrudden lever

Gryt    Mitt i gråaste gråa, regn, dis och dimma i november så lever ändå Fyrudden i Gryt. Många tror att det är dött i skärgården denna tid. Det gäller dock inte Fyrudden och Gryt.

På lördagen var det italiensk afton på restaurangen med många besökare och på söndagen traditionsenlig tipspromenad runt Fyrudden. Kanske en av Sveriges vackraste tipspromenader även om denna söndagen var grå. 54 deltagare, både barn och vuxna.

Affären är öppen året om, varje dag, vilket också blir en träffpunkt. Det finns också många aktiva företag som har full verksamhet denna tid, även om det är sommaren som är intensivast. En mysig träffpunkt är handelsträdgården, som man bara kan besöka och må bra av. Dofter, ljus och fågelkvitter och handla vackra blommor.

Båttrafiken till och från öarna inte att förglömma!

Samarbete leder till framgång

Valdemarsvik    Samarbete leder till framgång är ju allom känt. Men det gäller väl inte den politiska toppen som ska regera Sverige eller politikerna i Valdemarsvik!?

I de flesta kommuner runt om i landet har man kommit överens om samarbete och i flera fall även över blockgränser och det gäller också för regionerna. Dags att släppa den förhatliga prestigen och gå över på samarbete för landets bästa och för Valdemarsviks bästa.

Man blir ganska "trött" på att dag efter dag höra att inget hänt eller händer. Hur svårt kan det vara? Måste i alla fall berömma Andreas Norlén som gör ett mycket bra jobb bland de "tröga" politikerna på toppnivå!

Polis i Åtvidaberg

Valdemarsvik    Igår, fredag, var det beväpnat rån mitt på eftermiddagen i Åtvidaberg. Men var var polisen? Ja, precis som på flera orter i Sverige av Åtvidabergs storlek. Det finns helt enkelt inga på plats!

Här kan det kriminella gardet härja helt lugnt. Polisen är minst en halvtimma bort. Det måste finnas polis på plats för att ge polisen en chans att bekämpa brottsligheten. Jag säger det ännu en gång, utöka trafikkontrollerna på våra vägar. Där hittas det brottslingar av olika slag, inte bara brott mot trafikbestämmelser, utan även "vanliga" kriminella. Fler synliga poliser!

Det är absolut inte fel på enskilda poliser utan detta handlar om organisationen högst upp som styr lag och ordning.

Tiggeriet har blivit otrevligt

Valdemarsvik    Läste i Anna Nilssons blogginlägg om att förbjuda tiggeriet vid våra affärer och allmänt ute i samhället. Ett bra förslag, som jag gärna ställer mig bakom, som vanlig "svensson"!

Det har blivit otrevligt att passera utgången i våra affärer. Jag har tidigare lämnat en tjuga, lite då och då, men när jag nu inte lämnar något så blir jag otrevligt bemött av de som sitter där med en mugg!

Jag förstår att de inte har det lätt, men att jag då och då lämnar pengar till dem, löser inte deras stora problem. Problemen måste lösas i hemlandet Rumänien, som också tillhör EU. De pengar jag lämnar vet jag inte ens om de själva får behålla. 

Nej, tiggeri tillhör inte dagens samhälle. Antar att de som tigger inte mår bra av detta och då behöver deras hemland ta itu med de problemen. Jag har råd att ge tiggarna pengar, men utanförskapet kvarstår ändå för dessa människor. 

Sista kvartalet

Valdemarsvik   Ja, nu går vi in i sista kvartalet för 2018. Vad har vi då att förvänta oss innan vi är redo för 2019?

Det jag ser som viktigast just nu är att Sverige får en stabil regering. Andreas Norlén tror jag kommer att klara ut detta och det är inte bara för att han är östgöte. I mina ögon har han den pondus som behövs för att få en regering efter all "röra" efter det jämna valet. Jag är positiv i min läggning och tror därför att vi har en regering för Sverige innan oktobers utgång.

Politiken på det lokala planet är också en stor osäkerhet, vilket inte är nyttigt, varken för en stor eller liten kommun, När jag jobbade politiskt var jag folkpartist. Nu är det partiet borta, både som folkpartiet och som liberalerna i vår kommuns fullmäktige.

Jag hoppas också på en vädermässigt fin och vacker höst, med brittsommar runt "Birgittadagen", 7 oktober. Ser också fram mot härliga vandringar runt om i vår bygd. Att vandra ger så mycken energi. Kulturen ska också upplevas både på hemmaplan och i Stockholm. Men som sagt, en regering är det allra viktigaste just nu

 

Välkommen till Göran Löfsveds Valdemarsviksblogg. Jag bloggar på nt.se. Bor i Paradiset Fyrudden, gift och har fyra barn och åtta barnbarn, 5 killar och 3 tjejer. Har bott i Valdemarsviks kommun sedan födseln. I Gusum, Valdemarsvik och nu i Fyrudden sedan 13 år tillbaka. Gillar motion och hälsa. Jobbar ideellt i Korpen sedan mer än 45 år tillbaka. Är suppleant i styrelsen för Gryts Sockenförening. Ser positivt på livet och vår miljö!

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se