Logga in
Logga ut
mer rehabilitering! Maries NEURO-blogg Maries NEURO-blogg
Vädersponsor:

Mirza Tule

Mirzas fotbollsblogg

Mer än en turnering

Norrköping Futsal spelas kanske inte som mest i april men vad spelar det för roll?

Organisationen Change har ett helt annat syfte med sin inomhusturnering.

– Jag fick en andra chans, säger Jordan Fernandez som är med i arrangemanget.

Den 8:e april arrangerar Change en futsalturnering i Ektorpshallen. Syftet är att integrera och förena ungdomar i Norrköping och som organisationens namn kanske redan avslöjar, har flertalet av de delaktiga personerna valt en annan väg i livet.

En av dem är 21-årige Jordan Fernandez. Som liten var han en bolltrollare i IFK Norrköpings akademi, men sedan gick livet utför och fotbollen likaså. Idag spelar han Division 5-fotboll i Ektorp Talent, även om det finns en högre nivå i de små ettriga och tekniska fötterna.

– Jag fick en andra chans att lämna mitt gamla liv och kunna jobba med ungdomar som varit i samma situation som jag. Det här är en ny möjlighet att ge tillbaka något gott till samhället.

Vilka är Change?

– Det är en samhällsorganisation, vars mål är att hjälpa ungdomar i utanförskap att lämna sina gamla liv och få en framtidstro samt hopp om livet. Change jobbar också med att integrera nyanlända ungdomar genom att göra aktiviteter med dem och ge dem hopp om ett bra liv i Sverige. Change står för förändring från mörker till ljus, säger Fernandez bestämt.

Samtidigt har kritiska röster höjts mot Change. Det finns alltjämt personer som inte tar de på allvar och menar att många inblandade ännu inte har lämnat sitt mörka förflutna. Fernandez betonar att de ständigt kämpar med att förmedla rätt bild av sig själva och organisationen.

– Vi visste att det skulle vara delade meningar med vårt arbete på grund av vår bakgrund. Vi har allt att bevisa och kommer fortsätta att bevisa att vi verkligen har ändrat våra liv och vill hjälpa andra ungdomar att ändra sina. Vi vill visa våra bästa sidor genom events som dessa, då det är enda sättet för oss. Framtiden ser vi jättepositivt på och vi kommer fortsätta kriga för att förändra. Syftet med cupen är just att skapa ett sammanhang för att öka integrationen mellan människor med olika bakgrunder, säger 21-åringen.

Tack

Norrköping

Kasper

Norrköping

Vamos Suecia!

Norrköping

Kalinka

Norrköping Hej!

Kommer under större delen av sommaren fokusera på min VM-vodd Kalinka. Se gärna till att följa den via Youtube och via min blogg här! Prenumerera gärna, stort tack!

24-åring med fotbollsfostran i IF Sylvia. Manager för Calcio Amore. Meriter från SFL.


Tidigare skribent på Fotbollskanalen/TV4 och är M.Sc inom kultur och mediegestaltning.


Hjärtat klappar för Arsenal och Lukas Podolski. Griezmann också en favorit. Extraknäcker med tennis.

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se