Logga in
Logga ut
Dödat en person i Afghanistan - beviljas ... Juristbloggen Juristbloggen
Vädersponsor:

Mirza Tule

Mirzas fotbollsblogg

Sleipners tysta kris

Norrköping 9-1 mot Trosa/Vagnhärad.

Bakom kulisserna händer helt andra grejer. IK Sleipner befinner sig kanske i en av sina största kriser som förening.

Efter att duon Roxström/Dedic lämnade klubben var jag intresserad av se var "Randigt" befinner sig idag. Därför valde jag att ta mig till Östgötaporten för att se deras träningsmatch mot Motala för drygt tio dagar sedan.

Det var en klasskillnad som var ovärdig IK Sleipner.

Hade bortalaget varit någorlunda effektiva och fokuserade, hade det var ett pinsam historia för IKS. Nu blev det 1-3 och en respektabel förlust, men bristerna i spelet var skrämmande tydliga. Anders Nyqvists 3-5-2 var en intressant tanke i teorin, men katastrof i praktiken. Det är oklart om han ville föra spelet, men det är uppenbart att Motala både är före i utvecklingen och har bättre spelare individuellt. Att då spela med så hög press där spelarna har så mycket individuell frihet är ett taktiskt självmord. Det är lättare sagt än gjort och alla kan vara efterkloka, men Nyqvist har inte haft den bästa starten.

När Sleipner presenterade efterträdaren till Roxström/Dedic var ambitionen att föryngra och utveckla ungdomsverksamheten. 43-årige Nyqvist var den interna lösningen som skulle vara den ledande frontfiguren. Det var en fin och ambitiös tanke i praktiken, men det var gambling av Sleipner med tanke på att han aldrig har tränat ett seniorlag innan. Att då ta över ett Sleipner och stå för nybygget, är inte direkt det lättaste uppdraget.

Väldigt trovärdiga källor vittnar om att 43-åringen har tappat omklädningsrummet, där spelarna framför allt varit missnöjda med otydliga taktiska direktiv och dålig nivå på träningarna. Man skyller på Nyqvists brist på rutin och oförmågan att ena en grupp. Det är samtidigt inte helt fair att skuldbelägga honom. Källor uppger också att organisationen varit bristfällig. Laget har inte haft ett träningsläger och en videoanalytiker har inte ens kommit på fråga. Uppgifter bekräftar att det finns en bred falang som är emot Nyqvist. Det finns ett stort missnöje och det finns en stor risk att han inte är IKS huvudtränare när serien kickar igång mot Nora. 

Som huvudtränare själv lider jag med Nyqvist, eftersom han får ta den hårdaste smällen för en bristfällig organisation som inte har tänkt igenom detta överhuvudtaget. Han borde slussats in sakta med tanke på hans rutin. En assisterande roll hade inte varit fel alls med tanke på hans engagemang i föreningen, men det hade behövts en tydligare strategi efter det att man gjorde sig av med Roxström/Dedic, vilket man med facit i hand verkligen inte haft.

Den här veckan kommer definitivt avgöra säsongen och IK Sleipners framtid.

Vad gör man i detta läge?

"Randigts" största utmaning på länge pågår redan nu.

Tack

Norrköping

Kasper

Norrköping

Vamos Suecia!

Norrköping

Kalinka

Norrköping Hej!

Kommer under större delen av sommaren fokusera på min VM-vodd Kalinka. Se gärna till att följa den via Youtube och via min blogg här! Prenumerera gärna, stort tack!

24-åring med fotbollsfostran i IF Sylvia. Manager för Calcio Amore. Meriter från SFL.


Tidigare skribent på Fotbollskanalen/TV4 och är M.Sc inom kultur och mediegestaltning.


Hjärtat klappar för Arsenal och Lukas Podolski. Griezmann också en favorit. Extraknäcker med tennis.

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se