Uppmuntra småskalighet

Om ingen tar över efter Perlings stänger Norsholms enrisrökeri nästa år. ARKIVBILD: HÅKAN SJÖSTRÖM

Om ingen tar över efter Perlings stänger Norsholms enrisrökeri nästa år. ARKIVBILD: HÅKAN SJÖSTRÖM

Foto: Sjöström Håkan

om Norsholms enrisrökeri2008-10-02 01:13
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Angående debattinlägget i NT 30/9.Politiker och andra ansvariga för bland annat Norsholms utveckling, bör ta hänsyn till den lokala och småskaliga verksamhet som bedrivs av Norsholms Enrisrökeri. Det gäller inte enbart rökeriet, då det även är mindre slakterier och charkuterier som levererar till rökeriet. Sådant bör uppmuntras och inte tvärtom.Som kund sedan många år, kan undertecknad konstatera att det varit mycket hög kvalitet på rökeriets varor. Detta är naturligtvis också ett resultat av småskalighet med personlig kontakt mellan kund, rökeri och dess underleverantörer.Jämför man den kvaliteten på de charkuterivaror vi köper av de större matvarukedjorna, är skillnaden ganska stor, med exempelvis vakuumförpackad rökt skinka. Den behöver nu inte vara rökt, genom att man där tillsätter essens som ger en konstig smak av rökt skinka. Sedan läggs många andra tillsatser till, som konserveringsmedel med mera, som är ett måste för att klara lagerhållning och långa transporter.Ta nu en öppen debatt och lägg korten på bordet, när det gäller problemen med fortsatt verksamhet för enrisrökeriet i Norsholm!
Läs mer om