– Det är så många i min ålder som dör i cancer att jag kan inte vara annat än tacksam och glad att få fylla 40.

För på något vis är det en punkt i livet då många stannar upp och tänker efter.

– Jag känner att jag har varit med om en hel del, jag känner mig trygg i min yrkesroll och vem jag är och ser fram mot att bli äldre. Jag kan längta efter att få barnbarn och bli mormor.

Artikelbild

| Jobb. Sedan i februari 2015 arbetar Jessica Ohlsson som kommunikatör på Lundbergs.

Vi träffas på hennes arbetsplats i Lundbergshuset på S:t Olai kyrkogata, sex våningar upp. Här har hon arbetat som kommunikatör sedan i februari 2015.

Redan från början hade Jessica tänkt att bli journalist. Hon gick en tvåårig journalistutbildning på Bona folkhögskola och arbetade några år efter sekelskiftet på Norrköpings Tidningar, mest som sportreporter och redigerare. Hon hann till och med få pris i en europeisk designtävling 2005.

Som för så många var det vikariat efter vikariat och när tidningen Ridsport erbjöd fast jobb tackade hon ja.

– Tiden på NT var jättekul, jag tyckte om pulsen på nattredaktionen, att hela tiden ligga så nära deadline.

Artikelbild

| Familj. Jessica Ohlsson bor på Djurön tillsammans med dottern Minna. Närheten till natur och vatten betyder mycket för dem.

Hästar har alltid varit Jessicas stora intresse och redan på NT-tiden fick hon bevaka mycket hästsport, åka på evenemang som Falsterbo och Stockholm Horseshow. Göra hemma-hos-reportage hos stjärnor som Malin Baryard och Helena Lundbäck.

– Jag har alltid skrivit väldigt mycket och gav som tioåring ut min första tidning, Tanternas värld, som min mormor fick läsa. Damernas värld fanns men mormor var ju tant...

Jessica har ända från barnsben stått morfar och mormor nära.

– Jag är född i Styrstad på en liten hästgård där mamma fortfarande bor och har tre hästar. När jag växte upp hyrde vi av kommunen och morfar arrenderade marken runt omkring. Morfar drev lantbruket på gården och varje dag kom de till oss.

Även om hon inte var så där väldigt delaktig i lantbruket har livet på landet präglat henne tycker hon.

– Lite traktor har jag kört och var också med om en grisslakt. Jag hade en egen liten gris som hette Pelle och på julaftonen skojade man med mig och sade att nu är det nog Pelle vi äter. Men för mig var det naturligt att vi sköter om våra djur och sedan äter vi dem.

– Än idag har jag svårt att tänka mig bo i lägenhet.

I det lilla hyrda huset på Djurön har Jessica nära till naturen.

En annan sak som ligger Jessica varmt om hjärtat är Dagsbergs IF där hon sedan 2015 är föreningens första kvinnliga ordförande. Då hade hon tidigare suttit med ett par år i styrelsen och gjort DIF-bladet. Men fotbollskarriären blev kort.

– Jag var 15 år och försökte, men jag var inte bra, säger hon.

Hennes före detta man spelade fotboll och styrelsejobbet var ett sätt att vara aktiv spelarhustru.

I februari lämnar hon ordförandejobbet, men stannar i föreningen, antingen i styrelsen eller med något annat uppdrag.

– Jag brinner för idrottsrörelsen och Dagsbergs IF är en härlig förening att vara med i.

Tidningsjournalist är hon inte längre, men även som kommunikatör skriver hon mycket. Efter tiden på NT och Ridsport blev det några ytterligare företag innan hon hamnade på Lundbergs.

– Jag ansvarar för intern och extern information, har hand om intranätet, hemsidan, sociala medier, gör en del trycksaker. Vid mässor är jag lite av mässgeneral och ser till att allt fungerar.

– Alla arbetsgivare jag haft har poängterat att jag ska fortsätta att vara journalist och vara den kritiskt granskande inifrån. Dessutom skriver jag fortfarande en del för Ridsport.

Bakom sig har hon både högskola och universitet, men det här jobbet har hon mestadels lärt genom "learning by doing" plus givetvis en del kortare kurser.

– Man är tvungen att vara lite bra på väldigt mycket. Det är det som är kul med rollen, ungefär som det var med tidningsjobbet.

Hemma på Djurön lever Jessica som singel med dottern Minna, 11 år.

– Jag är en lycklig singel och tycker det är skönt att få bestämma själv. Jag och min dotters pappa har en väldigt bra föräldrarelation där vi är överens om att vår dotter är det viktigaste vi har. Vi hjälps åt och är inte benhårda med vems vecka det är.

– Jag vill fortsätta att utvecklas. De karriärval jag har gjort har handlat om att utvecklas och det vill jag fortsätta att göra. Det är då man trivs.

– Men även om jag är nöjd med livet är det klart jag drömmer om att få träffa någon.

– Att få uppleva kärleken igen.