Smakstart med Sara

Norrköping2014-05-12 02:00

Vill du göra gott? Vad sägs om att börja veckan med en smakstart? Riv ett halvt kilo kylskåpskall mandelmassa och blanda med två äggvitor. Klicka ut på bakplåtspapper och tryck ut till rundlar med mjölad hand. Fyrtio stycken får du till om du hushållar väl.

Grädda i ungefär en kvart i mitten av en 175-gradig ugn till rundlarna får lite färg. Låt dem kallna upp och ner på ett galler. Finacka tre hekto blockchoklad och koka upp 1,5 dl grädde tillsammans med 25 gram margarin. Häll gräddblandningen över chokladen och rör om tills det blivit en jämn smet. Rör lite då och då tills tryffeln svalnat. Bred på tryffeln på mandelbottnarna så de blir lite toppiga. Låt dem stå i kylskåpet i ungefär en timme innan du doppar dem i smält choklad.

Gratulerar till en fin insats. Du har just gjort en omgång Sara Bernhardt-bakelser, söta så det förslår. Vill du ha något lite saltare kan jag återkomma med ett recept på Janssons frestelse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om