Thomas Agirman har "flippat" burgare sedan 2018 på restaurang. Men i somras körde han hem sin specialbeställda foodtruck för att starta upp som egenföretagare.
– När pandemin var över beställde jag vagnen direkt. Åkte till Estland och hämtade den, de har lite billigare priser där. Allt i vagnen var designat efter mina önskemål. Stekbordet jag har är precis samma som jag hade på min förra restaurang jag jobbade. Jag har lagt väldigt mycket pengar på att ha bra grejer, berättar Thomas Agirman då han visar det mobila köket.
Ett par månader har den stått i Svärtinge på matbutikens parkeringsplats. Nu har Thomas Agirmans foodtruck flyttat till Risängen. Det var ett industriområdet han siktat in sig på från start. Nu fick han chansen genom en kontakt med en fastighetsägare som äger det som en gång var en tryckhall på Risängen.
– Jocke (Ählman) på BTG-demol ringde upp mig och tyckte det var en bra ide att jobba tillsammans. Jag ville gärna till ett industriområde för att köra lunch främst. Senare kanske det går att utöka till både kvällar och helger, säger Thomas Agirman som startat foodtrucken Pekingburgaren.
Namnet vagnen har han kollat noga innan det togs av rättighetsskäl, då det är en flirt med stadens fotbollslag.
– Jag var väldigt noga med att kolla upp med patent och sådant. Både för stjärnan och för namnet. I och med att vi bor här så såg vi det som en hyllning till staden och laget men det är inget vi har betalat för. I ungdomsåren har jag spelat i Norrköping, men idag är det inte mer än att jag hejar på IFK Norrköping, säger Thomas Agirman.
Några stora pengar i fickan handlar det inte om nu. Thomas Agirman har en kompis anställd på timmar för att kunna serva kunderna effektivt. Eventuellt överskott sätts in i verksamheten.
– Tanken är att jag ska hitta arbetskraft längre fram i tiden. Just nu återinvesterar jag allt jag har i företaget. Jag ska köpa en brödmaskin som kommer kosta stora pengar, säger Thomas Agirman som låter satsningen ske steg för steg.
Han ser risker med att stirra för mycket på vinstmarginaler.
– Det gäller att hålla samma kvalitet, jag vill inte sänka den. Det är ett misstag många gör efter ett tag. Att vara egenföretagare är kämpigt men tanken är att jag längre fram ska kunna hamna i en situation där jag kan anställa för att kunna hålla bättre rutiner.