"Vi är många som behöver vila benen på Mirum"

I Mirums entré mot Hagebygatan har alla sittplatser tagits bort och platsen gapar öde och tom.

Vi förstår att det kan upplevas som färre sittplatser men faktum är att på alla platser som vi har dekorerat för att skapa en mer trivsam miljö så har vi också sett till att det finns plats att sitta, skriver Annelie Svensson, centrumchef för Mirum.

Vi förstår att det kan upplevas som färre sittplatser men faktum är att på alla platser som vi har dekorerat för att skapa en mer trivsam miljö så har vi också sett till att det finns plats att sitta, skriver Annelie Svensson, centrumchef för Mirum.

Foto: Mikael Granlund

Insändare2023-08-03 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi är många äldre som behöver vila benen när vi besöker Mirum. Avstånden är långa om man till exempel ska besöka biblioteket som ligger på nedre planet. 

En galleria är inte bara en handelsplats det är också en mötesplats och i det här fallet fungerade också bänkarna som väntplats innan Pressbyrån eller vårdcentralen öppnade. Vid ett tillfälle hade jag bestämt möte med min dotter och då fick jag stå upp och vänta hela tiden. 

Det här är inget bra för Mirum som galleria varken som ett centrum i bostadsområdet Hageby eller för de affärer som trots allt finns kvar. Det är många som har försvunnit. Vi vill gärna ha ett svar från ledningen varför sittplatserna har tagits bort och när man tänker sätta dit några igen. Vi är många som är arga på den här förändringen.

Elsie Rydman och Karin Odelblad medlemmar i PRO Hageby

Svar direkt

Tack för fint engagemang och viktiga synpunkter om vår fina galleria, en mötesplats för många. Cirka 14 000 besökare varje dag innebär ett visst slitage och då är det viktigt att jobba med förbättringar för att bibehålla en fräsch galleria för våra gäster. 

För att utvecklas så har vi under våren startat ett stort investeringsprojekt för modern trivsel i alla miljöer. 

Vi förstår att det kan upplevas som färre sittplatser men faktum är att på alla platser som vi har dekorerat för att skapa en mer trivsam miljö så har vi också sett till att det finns plats att sitta. 

Vid alla våra planteringar finns det plats att sitta och på övre plan har vi placerat en ny bänk vid entrén. Så vi har egentligen inte färre platser att sitta på men det kanske kan upplevas så vid första anblicken. Vi hoppas att våra gäster skall trivas med den nya varmare känslan som vi håller på att tillföra i Mirum.

Inom kort öppnar vår nya restaurang Efendys i anslutning till den miljö som insändarskribenten beskriver som tom. När restaurangen öppnar så kommer ytan att fyllas av liv och rörelse och det kommer att bli en stor förändring i hela entrén. 

Jag hoppas detta är svar på frågorna och att alla, även de som behöver vila benen, känner sig välkomna till Mirum Galleria 

Annelie Svensson, centrumchef Mirum galleria