Fantastisk personal inom sjukvården

Vi läser nästan dagligen i tidningarna om situationen i sjukvården,

Det märks ju att de som arbetar inom sjukvården har mycket att göra men det går aldrig ut över patienten, skriver signaturen Tänk om och tänk nytt.

Det märks ju att de som arbetar inom sjukvården har mycket att göra men det går aldrig ut över patienten, skriver signaturen Tänk om och tänk nytt.

Foto: Eva Jensen

Insändare2023-02-18 20:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi läser om läkare och sjuksköterskor som inte hinner det de vill hinna. Om överbeläggningar, om sjuksköterskor som säger upp sig och slutar och så vidare.

Varför är det ingen som har tänkt på att återanställa läkarsekreterarna? De skulle kunna överta mycket arbete för läkare, sjuksköterskor. terapeuter med flera.

Ett exempel: För en tid sedan var jag på akuten. Det tog sammanlagt fem timmar. När vi till slut avslutade det hela och sa "Tack och hejdå" så sa läkaren:

"Nu ska jag bara skriva på datorn vad vi har kommit överens om."

Han ska alltså sitta med pekfingervalsen och skriva ner allt. Han kanske behöver till exempel radera eller börja om från början. Den tiden som används för att läkaren skulle skriva in i datorn hade han istället kunnat ägna åt nästa patient.

Vi har en väldigt bra sjukvård i vårt land. Det märks ju att de som arbetar inom sjukvården har mycket att göra men det går aldrig ut över patienten. Alltid samma omsorg och omtanke. Innan de går ut genom dörren säger de "ring om det är nå`t".