Flytten av torghandeln bara tillfällig

Efter sommaren ska torghandeln flytta tillbaka till Nya torget.

Efter sommaren ska torghandeln flytta tillbaka till Nya torget.

Foto: Sören Boström

Insändare2021-06-05 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Stolligt flytta torghandeln till Tyska torget" NT 1/6

Vi har många fina torg i Norrköping som används på olika sätt och där användningen också förändras över tid. Nya torget är det torg som vi traditionellt har torghandel på. 

Coronapandemin har fått påverkan på hela vårt samhälle, även på nyttjandet av våra allmänna ytor. De stora arrangemang som årligen brukar ske på Tyska torget är inställda och torget kommer vara ganska tomt på aktiviteter under sommaren. På Nya torget finns däremot kontinuerlig aktivitet genom populära uteserveringar och en scen som också är en välanvänd sittyta. Vi har därför valt att under sommarsäsongen flytta torghandeln till Tyska torget som ligger hundratalet meter från Nya torget. 

Det är en central plats där både besökare och Norrköpingsbor passerar. Torghandeln blir därför väldigt synlig där och vi har fått positivt gehör från torghandlarna. Därför sker torghandeln från och med den 2 juni på Tyska torget. Vi tycker att detta är en spännande plats att testa för torghandeln och hoppas att den kommer locka såväl vana som nya torghandelsbesökare. 

Flytten är dock bara tillfällig. Kommunens mål är att efter sommaren flytta tillbaka verksamheten till Nya torget.