Vilken människosyn har Samhall?

Läste i NT om företaget Samhall. En jättebra krönika skriven av en Melinda Kandel.

Vårt problem är att det nästan uteslutande är människor med invandrarbakgrund som skickas till oss för att städa och hantera mat, skriver signaturen Trött pedagog. Arkivbild.

Vårt problem är att det nästan uteslutande är människor med invandrarbakgrund som skickas till oss för att städa och hantera mat, skriver signaturen Trött pedagog. Arkivbild.

Foto: Terje Bendiksby

Insändare2023-08-10 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Melinda Kandel: Bakom Samhalls fasad är det rent åt helvete" NT 4/8

Hur oseriösa är Samhall egentligen?

Jag arbetar på en förskola på en liten ort i Norrköpings kommun där Samhall lade sig billigast, igen, så de vann upphandlingen av städ respektive uppläggning av lunch på alla våra förskolor för några år sedan.

Vårt problem är att det nästan uteslutande är människor med invandrarbakgrund som skickas till oss för att städa och hantera mat. Där förväntas sedan vi, pedagoger, att hjälpa till vid introduceringen av allt från var städredskap finns till hur arbetet ska läggas upp för dagen. Hur maten ska fördelas, vilket klockslag och så vidare.

Deras städledare skjutsar bara dit och sedan lämnas de vind för våg. De från Samhall kan knappt kommunicera med oss för de förstår inte svenska. Så det hjälper inte hur mycket vi försöker att vara tydliga och förklara.

Men enligt Samhalls ledning så har väl alla anställda som inte kan svenska en så kallad funktionsnedsättning? Det är ju inte klokt! Vad är det för en människosyn?

Jag vill att ni på NT gräver vidare i det här och så att alla korten läggs på bordet. Folk måste få veta vilket företag Samhall är. Det är ju bara pengar som styr.

Och det fattar man ju då de lyfter 6,6 miljarder i statsbidrag - varje år.  Varför?