Paganini anses allmänt som det svåraste du kan ge dig på som violinist. Han komponerade sin första sonat som åttaåring och senare i livet utvecklade han sin särpräglade teknik med pizzicato och flageolettspel. Hans stycken och spelteknik var så svåra att det till och med ryktades om att han sålt sin själ till djävulen för att kunna spela som han gjorde. En myt han dessutom gärna höll levande och han var en utpräglad showman fram till sin död 1840.

– Lite pirrigt är det men jag hoppas det ska gå bra, säger Nicole Biegniewska som ska göra två olika konserter med Paganinis material.

Först på söndag 11 mars som solist med Bråvikens kammarsymfoniker i Hörsalen då hon tar sig an Rondo ur Paganinis vilonkonsert 1. Sedan på tisdag 13 mars när hon är solist tillsammans med Norrköpings ungdomssymfoniorkester och framför La Campanella. Också det i Hörsalen.

– Jag vet ju att det är väldigt ovanligt att en 14-åring spelar Paganini, säger Nicole Biegniewska.

Hon kommer från en musikalisk familj. Pappa Kryspin, numera frilansade pensionär, var violinist i symfoniorkestern och storasyster Julia är idag en aktad violinist med kontrakt med internationella symfoniorkestrar och reser världen runt. Och om Nicole själv är blygsam är pappa desto mer tydlig.

– Det är bara vissa i hela världen som klarar att spela Paganini klanderfritt. Jag var över 30 innan jag klarade det ordentligt. Nicole gör det som 14-åring. Det är unikt,säger Kryspin Biegniewski.

Och visst ser Nicole gärna en framtiden inom musiken även om hon själv inte tycker hon hinner träna tillräckligt ofta. Dessutom har hon inte helt bestämt sig för violinen. Hon spelar också slagverk och tycker det är väldigt kul.

– Jag vill hålla det lite öppet och det är omöjligt att se in i framtiden. Visst, största drömmen är att bli solist och få åka runt i världen men jag vill inte planera för mycket, säger Nicole Biegniewska.