Huvudpersonen i "Palestine Stereo", Salah Hannon, kommer att gästa Cnema för samtal efter filmen på söndag kväll. Filmen handlar om två palestinska bröder - Samy och Milad (som kallas Stereo) som planerar att emigrera till Kanada efter att det israeliska flygvapnet släppt bomber över deras familjers hem. Bombattacken har också gjort att Samy blivit både stum och döv.

"Void" handlar om sex libanesiska kvinnor i olika åldrar som väntar på sina söner, bröder, äkta män eller älskare som varit försvunna sedan inbördeskriget och hur det påverkar deras liv. Det finns även oväntade kopplingar mellan kvinnornas historier och männen det handlar om.

På måndag kväll arrangeras även ett seminarium om kvinnliga rättigheter i arabisk film och så blir det en arabisk afton med mat och musik i foajén.

Totalt turnérar festivalen till tolv svenska städer i år. Projektet stöds av Norrköpings kommun, ABF Norrköping, Film i Öst och Filmföreningen Stubinen. Målet är att skapa en "interkulturell mötesplats för mångfald och ett komplement till det gängse biografutbudet". I samband med festivalen visas även filmerna "Excuse my french (Egypten 2014) och Factory girl (Egypten 2013) som skolbio.

På fredagens filmsidor i NT kan ni läsa mer om långfilmerna som visas under festivalen.