Sedan det blev klart att Arantxa Àlvarez blir en av de två sommarvikarierna på Morgonpasset har det varit fullt surr. Själv ser hon fram emot att börja jobba och flyttlasset går redan i helgen.

Redan nu kretsar tankarna kring "världens bästa sommarjobb". "Jag ska upp jävligt tidigt på morgnarna, häva i mig kaffe, för att underhålla, glädja och förhoppningsvis kunna ge er, svenska folket, ett leende på läpparna innan ni drar igång whatever ni nu än kommer att göra om dagarna den här sommaren.", skrev hon på Facebook när jobbet blev officiellt.

– Jag ska göra er sällskap med den underbara Robert Larsson och vår coola sidekick Victor Linnér när ni jobbar, städar, solar, är sjuka, vabbar, petar i näsan och käkar frukost.

Att flytta tillbaka till Malmö igen ser hon fram meot, eftersom pojkvännen Johan Bengtsson är därifrån. Han studerar på linnéuniversitetet i Växjö.

– Det ska bli superkul att spendera sommaren tillsammans. Sjukt awesome!

Arantxa Àlvarez har en förkärlek för radio och hoppas på en framtid som programledare där – trots att det var som artist hon blev känd förra året.

– Det som är bäst är att man kommer rakt in i folks hem och hjärtan utan att vara inbjuden, kunna roa och få svenska folket att lära känna en rätt så intimt sätt, fast utan krav på snygg frilla på morgonen.

Tiden efter Idol har varit hektisk. Utöver vardagsjobb som lärarvikarie och inhopp inom hemtjänsten har det varit en del möten med tv-bolag och jobb som konferencier.

– Allt det har bara gjort mig ännu mer hungrig efter detta. Jag vill jobba inom nöjesbranschen, det känns liksom som min grej.