Men vill man veta hur det går, så får man söka sig till Kulturkvarteret Hallarna någon gång mellan den 6 och 24 maj.

Då inträffar nämligen årets scenkonstfestival och festinteriören är en scen ur Mattias Anderssons pjäs K+M+R+L, som sätts upp av elever från teaterlinjen på Marieborgs folkhögskola.

I går var det pressträff i Andra kammaren och några av deltagarna fanns på plats.

Artikelbild

| Bredare utbud. Hanna Gardell från Kvartersteatern håller i trådarna under scenkonsfestivalen i Kulturkvarteret Hallarna.

Hanna Gardell från Kvartersteatern, som står bakom arrangemanget, berättar att festivalen omfattar drygt 20 uppsättningar.

– Det nya i år är att utbudet är lite bredare. Tidigare har vi fokuserat mycket på teater, men i år blir det också musik och dans, säger hon och förklarar att dansgrupperna Tromäki Dance Company och Blauba återfinns i programmet.

Men utbudet består också av mycket annat. Norrköpings studioteater sätter upp Örjan Lundgrens och Ulf Karlströms "Kärleken, kampen och poesin", som återger en samhällsutveckling som löper från Vietnamrörelsen 1968 fram till våra dagar. Kvartersteatern sätter upp flera pjäser och en av dem är "Ingen soldat som regisseras av Frida Nyström.

– Den handlar om mansnormer. Vi har spelat den tidigare, men under festivalen blir det fem nya föreställningar, berättar hon.

Artikelbild

| Regisserar. Frida Nyström ansvarar för ett par uppsättningar under festivalen . De heter "Ingen soldat" och "Super-Verklo".

Kvartersteatern bidrar även med pjäser som "Grim Fatale Noir", "Café Klöver – Hälsoinspektionen" och "Tjock och sliten kärlek" för att nämna några. Utbudet från teaterlinjen på Marieborg är också massivt och förutom den ovannämnda pjäsen framför eleverna verk som "Vildhundarna", "Oz", "Love och cirkusfåglarna" och "Hunden som kom in från kylan".

Bland medverkande grupper hittar man också Musikteater Gulasch, Teaterverkstan, Norrköpings ungdomscirkus och Revolverteatern.

Hanna Gardell förklarar att ambitionen varit att åstadkomma ett så variationsrikt program som möjligt.

– Den 17 maj lägger vi ett speciellt fokus på barnen. Vi kommer att ha en clown och Kvartersteaterns barngrupper deltar, berättar hon.

Pjäser som "De rörliga föremålen", "Mobbarklassen", Alice i Underlandet och "Dundercirkus" är sådant som ska locka den yngsta publiken.

– Den sista helgen – 23 och 24 maj – satsar vi på skapa riktig festivalstämning och det blir marknad på gården, säger Hanna Gardell.