Vårprogrammet för författarsamtalen på Stadsbiblioteket är nu klart och omfattar totalt sex sittningar med premiär nästa onsdag, den 23 januari. Det författarnamn som sticker ut tydligast i sällskapet, är givetvis Michael Ondaatje. 1992 belönades han med det prestigefyllda brittiska Bookerpriset för sin roman "Den engelske patienten" som senare filmades och vann nio Oscar.

– Vi är oerhört stolta över att han vill komma till Norrköping, säger Mats Granberg, projektledare för Litteraturscen Norrköping.

– Vi trodde inte ens att det var möjligt. Men vi hade tur i och med att han är i Sverige för att lansera sin senaste roman "Warlight". På svenska heter den "Lyktljus" och är väldigt bra. Den utspelas i London under andra världskriget och är både en fantastisk Londonskildring och ett bra exempel på Michael Ondaatjes förmåga att fånga och skildra stämningar.

Mats Granberg beskriver Michael Ondaatje som en "världsförfattare".

– Strax under Nobelnivå. Jag kan inte påminna mig att en internationell författare av sådan klass varit här förut.

Vårens program ser, i sin helhet, ut så här:

Fredrik Sjöberg (23/1), Kayo Mpoyi (31/1), Matilda Södergran och Gunnar Harding (12/2), Rosa Liksom (20/2), Lotta Lyssarides och Maria Såthe (5/3) och Michael Ondaatje. Författarsamtalen sker på Stadsbiblioteket utom sittningen med Michael Ondaatje som genomförs (på engelska) i Hörsalen. Mats Granberg fungerar som moderator.