Förra året gjorde regissören Philip Zandén succé med punkmusikalen "American Idiot". Då hade Bruno Mitsogiannis huvudrollen. Nästa år återkommer han till Malmö Opera med musikalen "Tänk om", den svenska versionen av Broadwaymusikalen "If/Then".

I huvudrollen som "Elisabeth" på stora scenen får publiken se musikalstjärnan Linda Olsson från Norrköping. Tom Kitt och Brian Yorkey står för musik och text, Josef Rhedin är dirigent och Christopher Wollter gör rollen som "Josh".

Roliga "Kinky Boots" är en verklighetsbaserad musikal om en ung man som ärver en olönsam skofabrik och tillsammans med en dragshowartist börjar tillverka sexiga boots i mansstorlek. Andreas Weise musikaldebuterar som den unge fabriksägaren Charlie. Den glittriga uppsättningen har Nordenpremiär i september och Cyndi Lauper har komponerat musiken.Calle Norlén har översatt manus och Ronny Danielsson regisserar. Flera välkända namn, som Marianne Mörck och Stefan Sauk, medverkar.

Artikelbild

En operadebutant blir det också i Malmö nästa säsong, då de sätter upp den unge kompositören Benjamin Staerns första opera "Snödrottningen". Staffan Valdemar Holm och Bente Lykke Möller ger sig i kast med Amilcare Ponchiellis "La Gioconda" (och plötsligt kommer alla veta varifrån Cornelis Vreeswijk fick melodin till Brevet från kolonien) den här gången och även Karl-Birger Blomdahls opera baserad på Harry Martinssons diktepos "Aniara" är med i programmet.

Musikalen "Jag blir nog aldrig bjuden dit igen" har också urrpremiär i Malmö nästa vår, på Verkstan. Jan-Erik Sääf står för musiken och Erik Fägerborn har skrivit text och manus byggt på delar ur Karl Gerhards kupletter och citat ur brev och dagböcker. Stina Ancker står för regin och Lars Humble gör rollen som Karl Gerhard.