Problemen pågick hela premiärdagen. Det nya kontantlösa betalningssystemet krånglade när festivalbesökarna mitt på torsdagen vällde in på Bråvalla. På sociala medier – och för NT – berättade både besökare och handlare inne på området om hur armbanden – som ska användas i stället för kontanter – inte alls fungerade.

Vissa handlare tvingades att hålla stängt, när betalningssystemet vägrade att ge med sig.

Strax efter midnatt berättade FKP Scorpios pressansvarige Linn Stigsson Stern vad som varit problemet.

– Det är ingenting som varit trasigt, det är inget tekniskt fel. Men allt var inte riktigt klart. Alla delar hade inte kommit, säger hon.

Allt fanns inte på festivalen när den började?

– Jo, men vi hade inte hunnit koppla upp allt som man ska göra. Det har blivit någon typ av leverantörsmiss.

Missen innebar att många handlare inte alls kunde använda sina system. De fick stänga igen, sätta upp en skylt på luckan och hoppas på att problemet skulle lösa sig så fort som möjligt.

Det gjorde det inte.

Vid midnatt var fortfarande inte problemet helt löst.

– I morgon bitti ska allt vara klart. Vi jobbar med det och i morgon ska allt fungera som det ska, säger Linn Stigsson Stern.

Hon berättar att Scorpio ersätter de personer som bara köpt ett festivalpass för torsdagen. De får gratis inträde på fredagen om de visar upp sitt armband vid entrén.

Varför får inte alla kompensation?

– Vi har sagt att vi inte ersätter de som har flerdagarspass. De som bara köpt ett pass för en dag har ju bara en dag att uppleva festivalen på. De som köpt för tre dagar har två dagar till att uppleva en fantastisk festival på. Det ska de få göra.