När NT nöje träffade den coola kvartetten efter lördagseftermiddagens spelning var de nöjda.

– Vi är nöjda att folk var vakna och kom dit i regnet. Det betyder så himla mycket med en spontan publik som vi fick.

Att det inte är en stadsfestival ger extra plus, tycker de allihop.

Nostalgitripp

Lotta Wennström, Lisa Löfgren, Canan Rosén och Lovisa Thurfell kom till Bråvalla Festival tidigt för en liten nostalgitripp. De ägnade fredagen åt att se Kings of Leon, The Kooks och The Hives.

– Det är band vi lyssnade på hemma i flickrummet, så det är kul. Men vi är glada över att ha sluppit alla köer, vilken tålmodig publik ni har i Östergötland.

Möjligheten att se och träffa andra band är en festivalbonus.

– Vi hade också velat ha en gäst på scenen. M.I.A. hade funkat, haha. Inte så realistiskt men det vore fantastiskt att få spela med en äkta stjärna som hon.

Sin egen musik beskriver de som Cheerleader-punk, alltså något med mycket energi, som kräver hårt arbete och är roligt att göra. En bra låt är kort enligt Tiger Bells motto. Den längsta är drygt 3 minuter. Texterna handlar om vardagen, känslor, eller helt enkelt att räkna in tågstationer i Australien.

Turné i sommar

Klubbspelningar är de vana vid och i sommar blir det turné i såväl Sverige som Europa.

– Varannan gång Karlstad och varannan gång Holland känns det som. Men vi har vanliga jobb att gå till på måndagsmorgnarna så till hösten blir det nog rätt chill.

Så tror de åtminstone nu. Men publikintresset är väckt och debutalbumet "Don'twannahearabout your band" skapade de själva tillsammans med producenterna Frans Hägglund (Millencollin, The Hellacopters) och Per Nordmark (Last days of april).