Ett år efter att Caroline Hedberg debuterade som författare med spänningsromanen "Vinteröga" tar hon plats på litteraturscenen med ett nytt bokevent. Den 25 maj arrangerar hon The book lounge tillsammans med brodern David Hedberg som lämpligt nog driver eventbyrånAnywhere Event och är van vid att arbeta med mässor och andra arrangemang.

– Jag ville göra ett nyskapande och kreativt event. Det är inte en traditionell bokmässa, utan vi vill få till en mer avslappnad och inspirerande stämning. Vi vill att besökarna går hem med en wow-känsla, säger Caroline Hedberg.

– När jag är ute och pratar om min bok får jag mycket frågor om hur man går till väga för att skriva och ge ut en bok. Det vill jag gärna dela med mig av, men det är bara en del av vårt koncept som är inriktat på egenutgivare. Vi vänder oss till alla som gillar att läsa, uppskattar intressanta samtal och föreläsningar.

Artikelbild

| Caroline Hedberg bor i Norrköping, debuterade med "Vinteröga" i fjol och skriver nu på del två i serien.

Totalt medverkar ett 30-tal författare, branschfolk från förlag, formgivare, fotograf och inte minst en manuskonsulent som är redo att ge goda råd. Det blir författarsamtal, föreläsningar och boksigneringar. Men även en workshop med Anna Karolina Larsson, författare till boken "Skaparglädje" med tips och inspiration till ett mer kreativt liv.

Bland de många medverkande författarna finns till exempel Thorsten Flinck som ska tala om sin självbiografi "Kom och skratta åt Lilleputt", romanceförfattaren Christina Schiller och Simon Häggström, författare och chef för Stockholmspolisens prostitutionsgrupp som ska berätta om sina rapportböcker om prostitution, människohandel och utsatthet.

Några inslag på The book lounge är mer otippade som utlottning av en soffa, att besökarna bjuds på alkoholfritt bubbel och får chans att prata homestyling med Norrköpingsföretaget Leva rum.

– Den här breda blandningen tror jag sticker ut lite, säger David Hedberg.

Artikelbild

| Syskonen Caroline Hedberg och David Hedberg har tagit initiativtiv till en heldag i bokens tecken, The book lounge, på galleri NP 33.

– Vi känner oss också väldigt nöjda med den här trevliga lokalen som är lagom stor för att få till en vardagsrumskänsla. Sedan försöker vi få alla inbjudna att känna sig delaktiga i att skapa en bra stämning, fortsätter han.

Kommer The book lounge att återkomma nästa år?

– Det är klart att vi har som mål att göra ett återkommande event. Redan nu har vi en massa idéer om vad vi vill göra nästa år, säger David Hedberg.

– Då kommer vi säkert att vara på ett helt annat ställe. Kanske med ett lite annat koncept för att skapa en ny upplevelse och fortsätta att tänka nytt. Men först är det den 25 maj som gäller och alla inblandade är väldigt peppade, säger Caroline Hedberg.