– Vi ska vinna finalen i Karlstad också. Nu är det vinsten vi satsar på, utbrast Edvin Greneskog när det vid 22-tiden i lördags stod klart att bandet kammat hem förstapriset i årets distriktstävling på Dynamo. Förutom förstapriset blev också bandets frontfigur Edvin Greneskog utsedd av juryn till kvällens bästa scenpersonlighet. Bandets trummis tog dessutom hem priset som bästa instrumentalist.

– Vi har jobbat hårt, men det känns ändå som: hur gick det här till? Det är helt galet, jag har aldrig varit så nervös som när poängen lästes upp, säger han.

– Vi gick in för att vinna och vårt framträdande kändes bra, men konkurrensen var hård - det var en superhög nivå på alla band.

Artikelbild

Edvin Greneskog & Molotovmaskinen består av Edvin själv, hans bror Victor Greneskog, Björn Hansson, Simon Gummesson och Max Johansson. Bandet är snudd på nyfött och bildades i samband med att singer-songwritern Edvin Greneskog beslutade sig för att ställa upp i årets Livekarusell.

– Min brorsa Victor, som spelar gitarr och synth, pluggar musik på en folkhögskola i Rimforsa och hade några polare som kunde kompa – på den vägen är det. Fast nu har vi blivit ett band och tänker satsa helhjärtat på musiken, säger han.

Jurymedlemmen Jerry Prütz håller med om att artisterna i årets tävling håller ovanligt hög kvalité.

– Det har funnits en musikalisk bredd i år vilket är fantastiskt kul. Och det har varit svårt att välja, säger han.

Artikelbild

– Förr i tiden, då Livekarusellen fortfarande hette Rockkarusellen, var åtta av tio som ställde upp hårdrocksband. I år har vi en blandning av indiepop, progg, rock, hip hop och lite metal, säger han.

Om vinnarbandet säger han:

Artikelbild

– Det är det osnyggaste band jag sett sedan Bob Hund. Men oj, vad de spelar bra.

På andra plats i tävlingen kom metalbandet Scent of Lord från Finspång. Tillsammans med Edvin Greneskog & Molotovmaskinen och artister från hela Sverige kommer de att tävla om finalplatsen i Livekarusellens rikstävling på Nöjesfabriken i Karlstad den 26 maj.