Nu på onsdag, den 16 januari, går tre filmer vidare i omröstningen till publikens pris på Guldbaggegalan. Det är svenska folkets stora filmpris, där den film som får flest röster vinner.

Från början var 47 filmer med i omröstningen, men antalet har skalats ned till tio och "Den blomstertid nu kommer" är en av dessa. I Norrköping hoppas nu Crazy Pictures-kollektivet på priset för filmen som började med publikens stöd i en Kickstarter-kampanj som drog in en startplåt till projektet.

– Publikens pris känns ju som vårt pris. Från dag ett har vi velat göra något med och för publiken. Vi har till exempel spelat in dagböcker och lagt ut för att göra publiken delaktig under inspelningen. Därför skulle det här priset betyda otroligt mycket. Inte minst med tanke på stödet i Norrköping skulle det vara häftigt att få ta emot det, säger Olle Tholén på Crazy Pictures.

Artikelbild

Men konkurrensen är hård, bland de andra filmerna finns exempelvis den hyllade fantasydramat "Gräns" och komedin ”Tårtgeneralen”.

– Att vinna vore otroligt, men även att gå till topp tre vore stort. Konkurrensen är tuff och "Tårtgeneralen" är väl en given favorit, särskilt med tanke på hur stora Filip och Fredrik är på sociala medier, säger Olle Tholén.

– Vi misstänker att de har hela Köping i ryggen. Det blir kanske Köping mot Norrköping. Så vi får hoppas att många Norrköpingsbor lägger några sekunder på att gå in och rösta.

Omröstningen pågår på Aftonbladets sajt. Guldbaggegalan hålls på Cirkus den 28 januari och hela Crazy Pictures kommer självklart att vara på plats. "Den blomstertid nu kommer" är som vi tidigare berättat även nominerad till Guldbagge i kategorierna Bästa film, Bästa ljud och Bästa visuella effekter.