Magnus Johansson (vakna nu Anneli) är en av Norrköpings mest välkända musiker och skådespelaren Tobias Almborg ser vi både på Östgötateaterns scen och som Talkshowvärd. De och Leif Stenbom (Raketklubben) spelade tidigare i bandet Ralph, men nu har de bildat Efterfesten tillsammans med Erik Wennerholm.

”När festen är slut har några gått hem. Några har funnit varann och vandrat vidare tillsammans. Några kom aldrig. Några somnade. Vi är kvar.”, skriver de om sig själva på sin Facebooksida. Bandet har funnits i några år, men gör nu dubbeldebut på lördag.

Under Kulturnatten gör sin första livespelning på galleriet NP 33. Samtidigt släpper de sitt debutalbum, Sånger från Arlanda.

Dessutom blir det låtvernissage. Tolv konstnärer har tolkat låtarna på skivan och den som vill se utställningen kan ta konstbussen dit.

Nya plattan inleds med spåret Kapten, som är en av tre låtar Efterfesten har med på Grammofons, och skivbolaget Gramtones, nya samlingsalbum. Lokala band som Kallocain, Tree full of people, Gents ’n Fairies, Tonarvet, Pegasus, Patrick Lindgren, Kokong och Ralph är också med på skivan.