Det är tradition att De Geergymnasiet avslutar vårterminen med att visa upp vad eleverna på Bild- och formutbildningen har arbetat med under läsåret. Även i år har skolan fått breda ut sig i Konstforums rymliga lokaler på Saltängsgatan.

– Det blir en annan sak när man kommer ut från skolan och får se sina verk hänga här på väggen på Konstforum. Det blir mer på riktigt. Jag tycker att det roligt att få visa upp våra arbeten för besökare, säger eleven Anna Krantz.

– Det här är kul för oss bildlärare också. Man får se helheten, säger Marie Liljegren Kreuger.

Artikelbild

| Paulina Wärn i trean visar upp ett självporträtt i olja.

Eleverna tittar fram från väggarna i en mängd självporträtt. I utställningen visas också kroki, stilleben och rumsstudier i akvarell, olja, kol och många andra tekniker. Men även en del friare arbeten ryms. Ett sådant är Julia Åbergs annorlunda självporträtt "Handen i fickan fast jag bryr mig", skapat av ståltråd, silkespapper och tapetklister. Hon balanserar på en stege i en fönsternisch för att hänga upp det.

– Hela vintern gick jag i pälsmössa, hade en blå rock och händerna i fickan. Jag gillar att jobba i större format. Det är så tråkigt att pilla med små figurer, säger hon.

Julia Åberg är väldigt nöjd med utbildningen hittills.

– Bara på det här året har jag utvecklats mycket. Vi jobbar med seendet och får lära oss vad vi ska tänka på. Om man är intresserad och vill lära sig så gör man verkligen det, säger hon.

Artikelbild

| Paulina Wärns säkra självporträtt i olika tekniker väntar på att komma upp på väggen.

Vårutställningen öppnar på Konstforum lördagen den 19 maj och pågår till den 25 maj.