Anna Svensson är bosatt i Stockholm men kommer ursprungligen från Valdemarsvik. Därfirån flyttade hon emellertid redan som 16-åring för att gå gymnasiet, ett estetiskt program i Nässjö. Nu är det Stockholm som är hemma. Det blev det efter Kungliga Konsthögskolan i huvudstaden. Hon gick ut 2002. Ateljén har hon på Södermalm.

– Den är i "Stockholmsformat" på knappa 30 kvadratmeter, berättar Anna Svensson.

Det gör att hon ibland tillfälligt får vara andra lokaler för att få plats med sina mer skrymmande verk. På senare tid har det blivit en hel del offentlig konst.

Artikelbild

| Sprout. Anna Svenssons skulptur är gjord i glasfiber, frigolit, tjockt papper, lim och vinylfärg.

Vi hamnar framför den triptyk i akryl och vinyl som dominerar en av väggarna och som heter Sunny Afternoon. Den arbetade hon med i 7-8 månader parallellt med andra uppdrag. De två som flankerar den mittersta ser ut som explosioner, så som den tecknas i serier.

– Vi lever i ett samhälle med ett hysteriskt bildflöde. Allt väller ut. Pang! säger Anna Svensson.

Hon berättar hur hon "plockar ur det som omger henne". På så vis blir hennes konsverk hennes kommentar till det hon erfar. Mycket är tredimensionellt.

– Det ger en annan fysisk kontakt, tycker hon.

Artikelbild

Det hon målar får bli vackert.

– Men det får gärna vara något som brottas med det vackra också.

Nyligen hade hon två separatutställningar i Katrineholms konsthall och i Kungsängens konsthall.

Parallellt på Konstforum, i Studion, visas också Norrköpingskonstnären Jan Erik Frisendahl abstrakta målningar och teckningar.

Utställningarna pågår fram till den 28 januari.