När: 2-4 februari 2017, festivalen arrangeras då för tredje året i rad.

Var: Centrala Norrköping.

De är inbokade: Magnus Carlson, Ary (Norge), Shitkid, Magic Potion, Ellen Sundberg, Richard Smitt, Södrasidan, Leslie Tay, Hater, Ängie och Thea.

Artikelbild

Hälften kvinnor. Ellen Sundberg är en av de artister vi ser under Where´s the music 2017, den 2-4 februari.

Emelie Stockhaus är ny projektledare på FKP Scorpio och har inte varit på WTM-festivalen i Norrköping förut. Hon gillar möjligheten att gå runt bland stadens scener, något hon testar nu under höstens förberedelser.

– Det här är skitkul och helt min sorts festival med ny musik som finns på min Spotifylista. I somras lämnade jag inte Bråvallabubblan på hela veckan och det var också häftigt. Men här blir det något helt annat.

Seminarieprogrammet är inte klart än, men jag undrar om hon har någon personlig drömgäst som de gärna vill ha hit.

– Personligen skulle jag vilja se Emily Eavis, från Glastonburyfestivalen i en panel. Det är min favoritfestival och hon är en av dem som jobbat hårt med den, samt att hon är dotter till en grundare.

Artikelbild

| Så mycket bättre. Magnus Carlson är tv-aktuell, men spelar i Norrköping under Where´s the music.

När det gäller artisterna menar hon att vi får se det på bokningarna sedan.

– Det blir 100 akter och nu släpper vi de första här. Lite roligt att kunna presentera någon som är aktuell i "Så mycket bättre" först ut så här, men faktum är att vi verkligen satsar på det nya.

Artikelbild

Blandning. Magic Potion kommer i vår, men det är öppet på flera sätt även för Östgötaband.

Flygeln utgår som scen under just den här festivalen, men ett par andra kommer till. Vilka återkommer FKP Scorpio till senare, men Värmekyrkan, Arbis, Hallarna, Telgelvalvet, Saliga Munken och Crescendo blir kvar även i år.

– Nytt för i år är att vi lägger till en hel del aktiviteter på dagtid under lördagen. På så vis blir det en hel helg för våra festivalbesökare som inte ingår i seminarieprogrammet.

På torsdagskvällen blir det invigningsfest i Arbis bar och salonger.

– Det blir en öppningskväll där vi tar emot branschfolk och delegater som kommer hit under en showcasekväll med skivbolag på plats och så vidare. Men i mån av plats får besökare också komma in. Det häftiga med just den här festivalen är just att bransch och publik möts framför scenerna.

Östgötaband får ta plats även i år. De flesta hittar arrangörerna i samarbete med Sensus och Sudiefrämjandet.

– De har fått fram riktigt bra band hittills, så vi har stort förtroende för dem. Men annars kommer vi att öppna så att folk får söka själva också, precis som förra året, säger Emelie Stockhaus.

– Under fredagens och lördagens seminarieprogram blir det en bra blandning, troligen med kvinnliga producenter och definitivt en del med inriktning på jämställdhet eftersom det är en så viktig fråga för oss.

Under Where´s the music kommer hälften av akterna att vara kvinnor, eller band med kvinnliga medlemmar.

– Vi vill ta vårt ansvar som arrangör och i de här sammanhangen har vi större möjlighet till det eftersom vi väljer på ett annat sätt vad som får ta plats.