Elvis Presley lever inte längre, men hans musik får nytt liv hela tiden. I går släpptes en skiva med en ny, fröken-tolkad, version med åtta låtar på svenska.

Redan förra året turnerade Fröken Elvis med sin föreställning om och med Elvis musik och i juni väntar ett par konserter i London, på Festival Pics & Pims.

Sångerskan Camilla Fritzén fattade inte riktigt Elvis storhet, att han är den soloartist som sålt flest plattor genom tiderna. Då undrade Sanna Andersson, som älskat Elvis sedan barnsben, om hon verkligen hade hört hans låtar. Nu har hon ändrat sig.

– När vi började lyssna mer noggrant på texterna blev vi överraskade. De här gamla låtarna är framförda av den tidens största kvinnotjusare, men funkar även ur ett kvinnligt perspektiv på 2000-talet.

Allt började med att Camilla Fritzén samlade sina vänner för att spela, översätta och arrangera Elvis musik.

Josefin Berge, gitarrist från Norrköping, var en av de kallade. En annan är Lisa Bodelius, jazztrombonist från Motala, som ingår i Bohuslän Big Band, har en egen jazzkvartett och fick Alice Babs-stipendiet förra året.

– Min relation till Elvis är ganska ny, innan vi började utforma det här projektet var han inte lika närvarande i mitt liv, säger Josefin Berge.

Hon har precis blivit musiklärare, efter att ha utbildat sig vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Det blev ett år på Visskolan i Västervik också, men allt började med musikklassen på Haga.

– Jag fortsatte på De Geers musiklinje sedan, parallellt med Kulturskolan. Där fanns Allan Christensen, som har varit viktig på många sätt när jag upptäckte gitarren.

Han jobbar kvar och de håller fortfarande kontakten.

Gruppens debutskiva ”Elvis på Svenska” spelades in i studio ”Chromophone” redan för ett år sedan.

–  Det kan vara lite ”heligt” att tolka någon som Elvis, men vi har fått positiva reaktioner hittills. Kanske för att vi inte gör covers, direkt, säger Josefin Berge.

Kommer ni till Norrköping?

– Inget är klart än, men det verkar vara på gång. Jag hoppas det.