Humor från andra sidantar Karsten på största allvar. I onsdags kväll var det premiär för den nya showen och vi pratade med Patrik Larsson, mannen bakom karaktären, några timmar innan det var dags.

Har du något gemensamt med ditt alter ego?

– Nej, thank god. Vi är väldigt olika. Men Karsten ska skrämma bort alla zombies och ett mörkt moln av ondska över Norrköping, det är han säker på.

Artikelbild

"Jag kenner va ja kenner" Karsten Torebjer

Vad tror du om den paranormala världen privat?

– När jag ser min farfars spöke så tror jag. Innan det händer handlar egentligen hela Karsten-grejen om att driva med medium. Jag fick idén när jag såg Malin Beghagens program på tv, som var ett av de första. Då tänkte jag att den där gubben går ju bara runt och svamlar saker på fyllan, man väntade bara på hickan.

– Innan jag har sett faktiska bevis kommer jag fortsätta retas med medium. Men det vore kul om någon kom dit för att de faktiskt tror på Karsten.

Du jobbar nära din publik, hur gör du?

Artikelbild

— Inför föreställningen kan de skicka in frågor och under showens gång deltar de och blir själva underhållningen. Mycket sker spontant beroende på vilka de är och vad som händer, men jag vet ju var jag vill att det ska leda hela tiden, så det finns en grundplan.

– De som ger sig in i leken får leken tåla, men jag jag är inte elak mot någon. Det är väl den enda gränsen jag inte går över i den här showen.

Vad frågar folk om?

– Inför premiären har jag precis fått frågan om vad som egentligen har hänt med katten Bacon, det var det vi skrattade åt när du ringde. Någon undrar också om ett nyinköpt radhus i Borås är hemsökt. Från Norrköping har vi bland annat fått frågor om spöken kan dricka öl och någon vill veta vad han gjort i sitt tidigare liv. Någon har ålderskris och undrar redan vid 30 års ålder om hen någonsin kommer att träffa den rätta. Vi får se vad jag tar med där.

Du ligger bakom många roliga manus också. Vad har du på skrivbordet just nu?

– Jag skriver till Humorgalan för Världens barn tillsammans med David Batra. Det är svårt att vara rolig i kontrast till något så viktigt, men samtidigt vill alla vara med och jobba för en god sak. Galan sänds i maj.

Var: Arbis bar och salonger.

När: Torsdag kväll, 14/4, klockan 19.