Som hip hop-artist är han relativt ny. Efter musiklass i högstadiet och estetklass på gymnasiet i hemstaden Katrineholm började han musikkarriären i ett Skate-punkband. Det varade i fem år innan han gav sig ut på ett soloprojekt med emo-rock. Ytterligare fem år senare hittade han hem i hiphoppen.

– Jag älskar att skriva texter och i hiphop har man större möjligheter att skriva längre texter och precis vad jag vill säga, istället för att lyssnaren ska behöva tolka det, säger Sebastian Lennskog.

Nyligen släppte han ny musik på Spotify och under våren är förhoppningen att fylla på med ytterligare ett fullängdsalbum. Att skriva texter beskriver han som en form av terapi och på datorn har mer än 500 texter.

– På senaste EP:n har jag en låt som heter "seriefigur". Den är baserad på en fantasi om att livet var tecknat och jag var en seriefigur som kunde göra vad jag vill utan ansvar. Men det kan också vara riktigt tunga grejer som handlar om familjen, vänner och känslor som man inte kan ta itu med.

Det där om att få sagt precis det han vill och att lyssnaren inte ska behöva tolka texten rimmar med hans syn på hur han vill göra sin musik.

– Hiphop i dag som man hör på radion innehåller mycket nödrim och slang som man kanske inte riktigt kopplar. Jag försöker skriva en grammatiskt korrekt rapp som vem som helst ska kunna lyssna på och förstå utan att behöva vara insatt.

På fredagens konsert på Palatset får han sällskap av 18 Horses nya medlem, Alfred Yao från Valdemarsvik, och det blir första gången som de två står på scenen tillsammans.