Det är väl lika bra att påpeka att de inte var ensamma – men Legacy Family var först ut i raden av dansgrupper från olika dansskolor i Norrköping i lördagseftermiddagens imponerande dansmaraton på Stage Skandia.

– Det här är askul, otroligt inspirerande. Man känner en sådan gemenskap, säger Francesca Munoz.

– Det blir som ett jättelikt smörgåsbord med allt som Norrköping har som dansstad, säger Alicia Mobarak Nilsson.

Artikelbild

| Legacy Family var allra först ut och intog varje vrå av scenen när Dansens vecka öppnade på lördagen.

Både hon och Francesca är med i streetdancegruppen Legacy Family, som tränar i Hageby Hus. De prioriterar den egna dansen högt i sina liv.

– Dansen är så mycket mer än bara träning, säger Francesca Munoz.

Dansgruppen leds av Pascal Behnan, "Norrköpings egen dansgudinna" – som Francesca och Alicia kallar henne. Hon var också med och höll i öppningen av Dansens vecka.

– För oss är dans en livsstil, något som gör att man mår bra både i kroppen och själen, sa hon i sitt korta öppningsanförande på scenen.

Artikelbild

| Centro Cultural Bolivia gick för en vecka sedan vidare som ett av Östergötlands bidrag till riksfinalen av Danskarusellen. På lördagen visade de upp glittriga folkdansen caporales på Stage Skandia.

Dansens vecka pågår i hela länet fram till och med den 28 april. Syftet är att ge människor möjlighet att se och uppleva olika typer av dans, men också ge dem möjlighet att själva prova olika dansstilar.