I söndags var det dags för kostymrep med ljud och ljus på Bråvikssalens scen.

– Den sista tiden har det varit fullt upp alla dygnets vakna timmar, säger Lotta Källström som i år firar 30 år som uppträdande artist.

Hon låter ändå oförskämt pigg när hon nämner kostymer som måste fixas då de tänkta är försenade från leverantören, om testkörning av utrustning och om repetitioner ihop med de medverkande i showen inför det sista skarpa genrepet ihop med Grand Hotells restaurang.

Artikelbild

| Duett. Lotta Källström och Peter Malmberg är två av showens mest rutinerade artister. När Stefan Wikström ansluter bildar de, i en sekvens av showen, en gitarrtrio.

– Då kommer vi att köra hela showen för personalen och lite gäster för att se att allting fungerar som det ska.

Liksom förra året serverar hotellrestaurangen stjärnkocken Melker Anderssons egenkomponerade julbord.

I showen lovar Lotta Källström att besökarna får både humor, fart och stillsam julstämning. Precis som i fjol medverkar Stefan Wikström och Linnéa Källström. Nya för årets julshow är Peter Malmberg, Cecilia Flenhagen och Mia Jonsson.

Peter Malmberg är nog välkänd för många här i Norrköping från exempelvis coverbandet Liverpool och från "Fairytale" som han gjorde ihop med exhustrun Ulrika Malmberg. Cecilia Flenhagen känner många igen som Norrköpings Lucia och som en av fjolårets Unga begåvningar.

Artikelbild

| Dans. Mia Jonsson, Linnéa Källström och Cecilia Flenhagen.

– Mia Jonsson vill jag särkilt nämna, säger Lotta Källström.

– Hon är en erfaren och riktigt duktig underhållare som kanske är lite av en doldis trots att hon har varit med i så många andra produktioner, säger Lotta Källström.

Artikelbild

| Fokus. På jul och ljus i november och december.

Det finns några givna typer av shownummer som Lotta Källström menar att de inte kan neka publiken.

– Något av Elvis med Stefan Wikström, något av Beatles med Peter Malmberg, tjejerna dansar och så gör jag humornummer med min figur Majsan.

Artikelbild

| Julglitter. Cecilia Flenhagen, Mia Jonsson, Lotta Källström, Linnéa Källström och Peter Malmberg.

– Hon stöter alltid på karlarna men får aldrig någon. Det var ganska galet förra året men i år kommer jag att toppa det så det blir ännu mer galet.

Grand hotell är lite som Lotta Källströms andra hem.

Artikelbild

| Stadsvaktens julshow.

– Jag började uppträda som trubadur nere i lobbyn för 14–15 år sedan. Jag och Roland Engdahl har uppträtt mycket här, och det var också här jag och min sambo möttes för tio år sedan – och det var här vi förlovade oss, säger hon.

Och trubadurandet med gitarr är också ett inslag som återkommer i julshowen. Upphöjt till tre.

Artikelbild

| I Göteborg. Peter Jöback kör i år en fast julshow i Gothia tower.

– Ja, vi kom på att vi är ju tre som sjunger och spelar gitarr så jag kommer att göra något set ihop med Peter och Stefan.