Han är utbildad socionom och tillbringade större delen av sitt yrkesliv på Kriminalvårdstyrelsen innan han gick i pension för tio år sedan.

Sedan tre decennier bor han i en slussvaktarstuga intill Göta kanal, men när han berättar om sina utflykter i världen förstår man att bostaden snarast fungerat som ett basläger.

– Jag har rest i hela mitt liv. Den första gjorde jag som 3-åring och när jag kom upp i tonåren liftade jag i Europa, men sedan har det blivit åtskilliga vistelser i Asien. Fotograferandet

blev mer på allvar när jag gick i pension, berättar han.

Bilderna på utställningen är från Iran och togs 2011 när han färdades landvägen till Indien.

– Jag åkte runt i landet i ett par veckor, förklarar Boy Svedberg och berättar att fotografierna är tagna i iranska städer som Shiraz och Yatz.

Kontrasten mellan sol och skugga är knivskarp. Han har fotograferat barn i färgstarka kläder, men också fångat ett förälskat par som hittat en tillfällig mötesplats under ett brovalv och en äldre man som kisar upp mot honom genom det starka ljuset.

– Jag lockas av nya miljöer och av att möta folk för att se hur de har det, säger han.

Han har aldrig råkat ut för allvarligare incidenter, men blev av med en kamera i Bangkok 2008.

– Den innehöll massor av fina bilder, som jag dessvärre inte hade sparat ner, säger han.

I mitten av november är det dags för en ny resa. Slutmålet är Indien – hans favoritland. Men på vägen passerar han Kambodja och ett antal andra länder

Utställningen pågår till och med 30 oktober.