Konsert Den ljumma juliluften värmer publiken efter en av årets varmare dagar när Palig och George intar scenen på Marknadstorget i Knäppingsborg. Paligs kraftfulla stämma får folkmassan att stanna upp. Sorlet avtar och klirret av glasflaskor tystnar.

De inleder med Adeles ”Hello” med en röstprestation som skulle platsa på en större scen. Det råder ingen tvekan om att Palig älskar att sjunga av hela sitt hjärta. George, som är ett välkänt musikansikte i Norrköping, ackompanjerar henne med en enkel gitarr. De utgör en bra duo, och ibland tycker jag mig skymta en fin vänskap mellan de två.

Coverlåtar av Adele möter tolkningar av Ison och Fille, till och med Cornelis Vreeswijks ”Somliga går i trasiga skor” tar de sig an. Palig med ett stort leende som inte sviker oss under hela konserten. Av hennes uttal går det att utläsa att hon bara bott i Sverige några år och det gör framförallt de svenska låtarna till hennes egna. Mot slutet av konserten berättar hon att de kommer framföra hennes favoritlåt, ”Zombie” av The Cranberries.

Artikelbild

| Palig Oroulian och George Gustafsson på Mynttorget i Knäppingsborg.

Den handlar om samtiden och påminner mig om Syrien och det som händer där, berättar hon. Det kommer också att bli kvällens höjdpunkt, för visst händer det något när vi

får komma någon riktigt nära.

I publiken är de flesta över 40, och även om applåderna vittnar om att det är en nöjd skara, hör jag flera som önskat sig mer kontakt med framförallt Palig.

Hon verkar helt inne i sig själv. Säger någon, en annan instämmer.

Ja,jag vill se hennes ögon. Hon blundar hela tiden. Hon verkar också beroende av sitt notställ på vilket låttexterna vilar. Men vad gör väl det en varm kväll i juli när den enkla

musiken håller hög nivå.