Östgötateaterns var tidigare hyresgäst i lokalerna under perioden 1969-1996.

Den nya teaterledningen för Östgötateatern har sedan de började på Östgötateatern eftersökt en mindre scen att spela teater på. Nu har det blivit verklighet tack vare gemensamma krafter inom Scenkonst Öst. I fredags skrevs hyreskontraktet på. Vi kunde berätta om planerna redan för ett par veckor sedan men nu är det alltså verklighet och det nya scenen får namnet X-scenen.

– Jag är så glad över detta! Med X-scenen kommer vi att kunna ta vara på den kreativitet som finns i huset. Ensemblen är hjärtat av teatern och här får de möjlighet att driva egna projekt baserade på mod, lust och kreativitet. Det blir också ny en väg in till Östgötateatern för publik som gillar en mer experimentell teater, säger Nils Poletti, teaterchef, i en kommentar.

Artikelbild

| Lilla Teatern återuppstår som scen för Östgötateatern under namnet X-scenen.

Hyreskontrakten löper till att börja med på ett år med möjlighet till förlängning från båda parter. Invigning blir det 8 augusti och repertoaren håller på att spikas men det utlovas allt från teater, happening och readings till konserter och sångprogram.