Det är i den stora ljusa entréhallen i fd Matteusgården som konstnärerna visar tre målningar var på uppställda skärmar. Satsningen heter "Konst åt alla" och bakom den står Riksföreningen Våra gårdar, riksorganisationen Folkets hus och parker och Bygdegårdarnas Riksförbund.

– Syftet är att göra konst tillgänglig för alla i hela landet, säger Anton Hjärtmyr, konst- och kulturkonsulent på Våra Gårdar.

I Norrköping finns det gott om gallerier och museum. Men för alla känns det inte självklart att gå dit.

– Det här är en bra och neutral plats för att närma sig konst, tror Anneli Lindberg.

Anneli Lindberg är en av de utställande konstnärerna. De tre målningar hon medverkar med heter Viloläge, Puzzel och Qul och går alla i varmt gula färger.

– Jag vill förmedla kvinnokraft och lekfullhet.

Anneli Lindberg, som varit yrkesverksam som konstnär i 15 år, utgår alltid från textil när hon jobbar. I målningarna har hon både sytt för hand och på maskin.

"Konst åt alla" är ingen ny satsning. Den har funnits sedan 1977. Runt 3-4 utställningar görs varje år i någon av de tre organisationernas 2700 lokaler. Tidigare i år ordnades en motsvarande utställning i Idre.

Utöver tanken att alla ska få tillgång till konst är satsningen också ett sätt att stötta lokala konstnärer som får ersättning för att de ställer ut här.

– Det är kul att ställa ut och nå andra människor, säger Anneli Lindberg.

Såväl Anneli Lindberg som Anton Hjärtmyr och Håkan Karlsson, ordförande i IOGT-NTO i Norrköping, är övertygade om konstens möjligheter till att kunna förändra och inspirera till skapande.

– Den kan ge en annan syn på tillvaron, säger Håkan Karlsson.

Utställningen pågår fram till den 19 november.