Är boan intakt? Finns det något glitter kvar på kavajen? Var är partyhatten? Ja, nu är det dags att börja inventera schlagergarderoben för Mello är i antågande med allt vad det innebär av musik, glädje, återkommande artister och nya stjärnskott.

Jag som skriver detta heter David Wickström och kommer under Mellosäsongen att ge min syn i krönikeform på Mellons deltävlingar och final. Man kan utan överdriva kalla mig för schlagernörd, men var lugna, mina krönikor kräver inga förkunskaper!

Melloscenen har presenterats och vi vet vilka artister som är med och vad de ska sjunga. Startordningen är också klar. Men vissa viktiga aspekter är fortfarande okända för alla utom de invigda: Hur låter låtarna? Kommer detta år att ge oss några nya eviga schlagerklassiker? Vilka minnesvärda scenshower kommer vi att få se? Och vilka kommer vi helst vilja glömma? Ja, än så länge står allt skrivet i schlagerstjärnorna!

Utan att veta vad vi kommer att få höra och se tror jag att vi kan se fram emot en spännande Mellosäsong.

En sak som kan noteras när man studerar låtlistan är att det är flera låtskrivarnamn som återkommer under mer än en låt. Ett utropstecken är förra årets Mellovinnare Benjamin Ingrosso som är en av upphovsmännen till artisten Bisharas låt. Kommer Benjamin att lyckas i Mellon även som enbart låtskrivare? Apropå tidigare vinnare så finns det sådana även bland artisterna, närmare bestämt tre stycken: Anna Bergendahl, Martin Stenmarck och Arvingarna. Frågan är om någon av dessa får en Sångfågel (Mellons pris) till att ställa i prishyllan?

Artisten Nano kom tvåa förra året och fick en jättehit med sin låt. I år har han fått startnummer ett i årets första delfinal, ett logiskt val eftersom SVT givetvis vet att alla är nyfikna på årets Nanolåt.

Sist ut i de fyra deltävlingarna är en annan artist med stor framgång trots utebliven vinst, John Lundvik.

Nu är ju dock Mello mycket mer än bara artister och låtar och jag ser också fram emot spännande mellanakter och inte minst vad programledarna ska göra. Hoppas på ett riktigt roligt och bra manus med skämt utan skämskuddefaktor!